İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener, AKP iktidarını ekonomi üzerinden sert bir dille eleştirdi.

Akşener’in Başbuğ Türkeş’in sözlerini alıntı yapması ise dikkat çekti.

Meral Akşener, “Aynı rahmetli Başbuğumuzun söylediği gibi; ‘Beceriksizlikle ihanet arasında, kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam, mevki işgal etmek, en büyük ihanettir.’ İşte o nedenle, kendisinin niyeti iyi midir, kötü müdür, artık bir önemi yok. Çünkü söz konusu devleti yönetmekse, cehalet ve ihanet aynı yola çıkar. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları şu şekilde:

"BECERİKSİZLİK VE İHANET ARASINDA KILDAN İNCE BİR ÇİZGİ VARDIR"

"Ez cümle; Türk parasını pul, Çiftçiyi kendine kul, Yolsuzluğu da, kendine yol ederdi. Değil mi? Tabi şimdi, bu zihin egzersizi ile, Ak Parti iktidarı arasındaki benzerlikleri fark edenler, bizim bu arkadaşlara, her ayna tutuşumuzda yaptıkları üzere, yine bağırmaya başlayacak. Ne yani, sen Cumhurbaşkanına, 'Dış güç mü diyorsun?' diyecekler.

Sen, Sayın Erdoğan’a, 'lobilerin adamı' mı diyorsun? diyecekler. Hayır. Ben diyorum ki; bir dış güç göreve gelse, ancak bunları yapardı. Gerisi benim değil, Sayın Erdoğan’ın sorunu.

Türkiye’ye, ancak bir dış gücün ve lobilerin vereceği zararı vermişse, bu mesele, benim değil, Sayın Erdoğan’ın meselesidir. Şapkayı önüne alıp düşünmesi gereken de, Sayın Erdoğan’ın bizzat kendisidir. Sonuçta, o dış güç, şayet birini göreve getirse, bir yerden sonra; “Artık daha fazla da kötülük etmeyeyim, maskem düşecek, foyam ortaya çıkacak.” diye çekinirdi. Ama, Fiyaskoların Lideri Sayın Erdoğan, Ülkeyi tamamen kendi doğal yeteneğiyle batırdığı için, ne utanıyor, ne sıkılıyor, ne de çekiniyor.

Aynı rahmetli Başbuğumuzun söylediği gibi; 'Beceriksizlikle ihanet arasında, kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam, mevki işgal etmek, en büyük ihanettir.' İşte o nedenle, kendisinin niyeti iyi midir, kötü müdür, artık bir önemi yok. Çünkü söz konusu devleti yönetmekse, cehalet ve ihanet aynı yola çıkar. Bu kadar basit.

"İKTİDARA SESLENİYORUM"

Buradan iktidardakilere sesleniyorum; İstediğiniz kadar bağırın çağırın. Ekonomiye ettiğiniz ihanetin ispatı, televizyon kanallarının sağ alt köşesinde duruyor. Orada, dolar 13 lira yazıyor. Sayın Erdoğan konuşuyor, dolar yükseliyor. Sayın Erdoğan konuşuyor, enflasyon artıyor. Sayın Erdoğan konuşuyor, milletimiz fakirleşiyor. Ne söylerseniz söyleyin, Ne yalan uydurursanız uydurun, Ne masal anlatırsanız anlatın, Mızrak artık çuvala sığmıyor, gerçeğin ta kendisi, apaçık ortada duruyor."

Editör: TE Bilişim