KosovaSırbistan hattında gerilim devam ediyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic gözaltına alınan Kosovalı Sırplar serbest bırakılmadığı sürece hiçbir şey hakkında açıklama yapmayacağını söyledi ve Belgrad-Priştine Diyalog Süreci'nin mevcut şartlarda "anlamsız" olduğunu ekledi.

Başkan Vucic, düzenlemiş olduğu basın toplantısında Kosova’nın kuzeyinde Zveçan, Zubin Potok ve Leposaviç belediyelerinde çok sayıda Sırpların yaşadığını belirtti. Başkan sözlerine şu şekilde devam etti: “ Kosovalı Sırpların bir an önce bırakılmasını istiyoruz. Gözaltına alınan Kosovalı Sırplar serbest bırakılmadığı sürece süreç ile ilgili hiçbir açıklama yapmayacağım.”

Vucic, Kosova polisinin dün iki çocuğa saldırdığı iddiaları ile şu açıklamayı yaptı: "Biz her zaman barışı korumaya çalıştık. Batılı güçlere karşı her zaman ciddi ve güvenilir bir partner olmaya çalışsak da suçlu taraf hep biz olduk. Artık çıkış yolumuz kalmadı.”

Vucic, Sırbistan'da gözaltına alınan ancak Kosova'nın kaçırıldıklarını iddia ettiği 3 Kosovalı polisin durumuna ilişkin açıklama yaptı: "Bizim kurumlarımızdan hiç kimse hiçbir zaman idari sınırı geçmedi. Sınırı geçersek geri dönüşü olmaz.”

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı