MHP’nin efsane lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş twitter’dan bir paylaşımda bulundu. Ayyüce Türkeş paylaşımında “Çoğunuzun ilk defa göreceği bir video... “ etiketiyle yaptı.

Video ise Başbuğ Alparslan Türkeş’in konuşmasında küçük bir bölüm yer aldı. Başbuğ Türkeş konuşmasında şunları söylemiş “Marksizm ideolojisine kapılan vatandaşlarımız, aydınlarımız bir taktik uyguluyorlar. Marksizm’e karşı olanları faşistlikle suçlama taktiğidir. 

Siz faşist değilsiniz, demokratsınız ama Marksizm’e karşısınız.  O halde onların gözünde siz faşistsiniz. Bizi faşistlikle karalamaya lekelemeye gözden düşürmeye çalışırlar.

Biz hiçbir zaman faşist olmadık,  faşist değildik, nazist de değildik.  Nitekim bunun hesabını 12 Eylül'de Sıkıyönetim Mahkemelerinde verdik.

12 Eylül olunca bu suçlamaların, bu propagandaların etkisi altında o zamanki o konsey yönetimi bizler hep tutukladı.  Savcılığın ilk iddianamesinde bize yüklediği suçlamalardan ilki de oydu.

“Faşist bir devlet düzeni kurmak için cebren anayasayı yıkmak, değiştirmek” teşebbüsünde bulunmak ki cezası idamdır.  Demokrat olduğumuzu hiçbir zaman faşist olmadığımızı belgelerle ispat ettik ve neticede savcı o iddiasından vazgeçmek zorunda kaldı.  Orada bunu ispat ettik.  Bütün yayınlarımız 12 eylül'den önce de yaptığımız yayınlar verdiğim demeçler,  radyo konuşmalarım televizyon konuşmalarım hepsi ortadadır. Hiçbirisinde en küçük bir faşizm göremezsiniz,  gerçek budur.”