Olay, Kızıltoprak Mahallesi'nde dün saat 00.30 sularında meydana geldi. Tülay Beşkonak Özçay, evine gitmeden önce oturdukları sitede bulunan Jack Russell türü köpeğini gezdiriyordu. Ardından, site önünde komşularıyla sohbet ederken sahipsiz dolaşan bir pitbull cinsi köpek, Özçay'ın köpeğine saldırdı. Özçay, kendi köpeğini kurtarmak için tasmasını kullanarak pitbull köpeği uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak, korku ve panik nedeniyle düşerek kaldırıma düştü. Köpeğini ısıran pitbull, çevredekilerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

Özçay, köpeğini kontrol etmek için sabah saatlerinde hastaneye gitti ve el bileğinde kırık olduğu tespit edildi. Bu olayın üzerine, mahallesindeki başıboş köpeklerin artan sayısı hakkında şikayetlerini dile getirdi. Ayrıca, aynı pitbull köpeğinin birkaç saat önce site görevlisine de saldırdığını belirtti.

Özçay, pitbull cinsi köpeğin yakalanması için öncesinde belediye yetkilileriyle iletişim kurduğunu ancak bir sonuç alamadığını belirtti. Bu nedenle, her iki belediyeden de şikayetçi olacağını ifade etti. (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi