Sayın cumhurbaşkanımız Tayyip Bey, Brükselde yapılan NATO zirvesinde ABD başkanı Joe Biden’le yaptığı özel ve heyetler arası görüşmelerde, bir dışişleri bakanlığı çalışanı memur tercüman görevlendirmek yerine Malezya Kuala Lumpur büyükelçiliğine getirdiği Merve Kavakçı’nın Mısırlı eşinden doğma başörtülü kızını aldı.

Tabii ki bu davranışın Türkiye sathında konuşulacak, tartışılacak konular arasına gireceği bilinerek yapılan bir uygulama olduğu ve algıya dönük bir davranış olduğu belli bir durumdur.

Ve tabii ülkemizdeki “sarı muhalefet” yapılan uygulamanın sadece cumhurbaşkanının yanındaki hanımın taktığı başörtüsüyle ilgilendi.

Hâlbuki ülkemizde bir başörtüsü kumaşı üzerinden geçinen binlerce din tüccarı var.

Başörtüsü sömürüsü ile ülkemizde bir iktidar devşirildi.

Başörtüsü sömürüsü üzerinden ülkemizde bir devlet oligarşisi üretildi.

Cumhurbaşkanımızın yanındaki tercümanın başına taktığı başörtüsü bizi ilgilendirmez.

Konu ile vatandaş olarak ilgimiz, seçilen tercüman hanımın ülkemizin yönetimini gasp eden din bezirgânlığı ve sömürüsü yapan, ülkemizin tüm kaynaklarına çöken bir klik oligarşisinin bir parçası olmasıdır.

Daha önemlisi tercüman hanımın bir yandaş olması.

Devlet yaşamında dış işlerde devlet adına yapılan görüşmeler tutanak altına alınır ve devlet arşivinde saklanır.

Sayın cumhurbaşkanımız yanına tercüman olarak bir dışişleri memurunu alsa idi, bir tutanak tutulacaktı ve görüşme devletin kayıtlarında olacaktı.

Bir taşla çok kuş, hem devlet adına tutanaksız bir görüşme yapıldı , hem de tekrar bir başörtüsü sömürüsü yapmak için algı operasyonu yapıldı .

Bu düşüncelerini uygulamaya koyacak bir davranışı devletin liyakatli memuruyla yapamayacağı için, kendi oluşturduğu oligarşi ailesinden birini görevli olarak yanına alacaktı tabii ki.

Başörtüsü sömürüsü olarak kullanılan hanımefendinin annesi de zamanında başörtüsü sömürüsü için kullanılmış. Milletvekili yapılmış, halen çok şaibeli ilişkilerin olduğu söylentisi olan Malezya’da büyükelçi, hanımefendinin teyzesi halen milletvekili, kardeşi sarayın moda danışmanı ( 50 bin TL maaşı olduğu iddia edildi )

Görüldüğü gibi ailenin işi din üzerinden başörtüsü satmak.

Ekonomi bitince tekrar eski defterlerimi açmaya başladık.

Son umut mu?