Değerli okuyucularım yazımın başlığına hepinizin Bay Bahçeli koltuğu için değişti cevabınızı bir an duyar gibi oldum. Ama cevap veya cevaplar bu kadar basit değil.

***

Peki ne cevap veya cevaplar?

***

Hemen ana konumuza geçeyim ve yazmaya başlayım.

***

Aslında bu konuya olasılıklar üstünden gitsek hiç yanlış olmaz.

***

Birinci olasılık: Yukarıdaki sizin verebileceğiniz cevaptır. Mhp koltuğunu korumak zorunda. Koltuğu için geçmişte hakaret ettiği Erdoğan’ı başkan yapmayı bile göze aldı.

***

İkinci olasılık: Ben insanları hatta düşmanım bile olsa belden aşağı vurmadım vurmam da. Ha Bahçeli benim düşmanım değil. Ama muhalif olduğum ve sert eleştirdiğim birisi. Bay Bahçeli’nin şantaj konulu dosyası  Erdoğan’ın haberinin olmadığı üst düzey bir Akp’linin elinde olabilir. Bu ne olabilir? İnanın ki aklınıza gelen ilk şey değildir. Yani kaset! Bu Mhp’nin içindeki meseleler olabilir! Ne mi? Bu açık yazılmaz. Ama yazacağım husus üst perdeden tahsilat dağılımı olabilir. Bunun da altını fosfor kalemle çiziyorum özel bilgim haberim yok. Tamamen analiz olarak yazıyorum. Bu konuyu hiçbir Ülkücü Milliyetçi değerlendiremiyor. Mhp için hala bu konular önemlidir. Bu kesin var demiyorum ama analizim o yönde.

***

Üçüncü olasılık ise Bay Bahçeli çevresindeki çok sevdiği ekibinden bazılarını hayatlarını söndürecek şantaj kasetlerinin Erdoğan’a yakın birilerinin elinde olması.

***

Altını fosfor kalemle çiziyorum: Bay Bahçeli’nin şahsının kasettir veya şantaj malzemesi olduğuna inanmıyorum. Ama görevli olmadığına kefil olamam. Mhp’ye atanmış genel müdür görevlisi olduğuna kuvvetli inançlarım var.

***

Bu şartlarda analiz edip Bay Bahçeli’nin Erdoğan’ı Başkan yapmanın misyoncusu olduğunu değerlendirmek lazımdır. Yoksa 1 Kasım seçimlerine kadar Erdoğan’a etmediği hakaret kalmamıştı Bay Bahçeli’nin. Onun yüzde 1’ini biz söylesek zindanda güneş yüzü göremezdik.

***