Çok bilenler partisi kursak yeridir aslında. Kaç oy alır bilmem ama çok üyesi olacağı kesin. "Nasıl yani Evren? Hem çok üyesi olup, nasıl olurda çok oy alacağına emin olamazsın" diye soruyorsunuz gibime geldi. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük; Meral Hanım partisinden daha az oy almıştı değil mi?

Neyse! Ne derdim Meral Hanım, ne de siyaset aslında. Çok bilenler ülkesinde yaşıyoruz ama nasıl bilenler. Tabii ki kulaktan bilenler ülkesi! Ali'den bir kelime, Veli'den bir kelime, Ayşe, Fatma derken, al sana kulaktan cümle kuranlar ordusu!

Üniversite'ye Makedonya'da başlamıştım. Şu an ki adıyla Kuzey Makedonya yani. Benden bir kaç dönem önce okumaya giden bir Erzurumlu gencin hikayesini anlatmışlardı. Erzurumlu bir yıl kadar Makedonya'da kaldıktan sonra memleketine dönmüş. Merak etmiş hemşehrileri ve sormuşlar; 

- Ne dil konuşurlar orada?

- Makedonca

- Sen öğrendin mi bari?

- Tabii ki öğrendim!

- Ekmeğe ne derler orada?

- Lep derler

- Peki taze ekmeğe ne derler?

- Taze Lep!

- Ya bayat ekmeğe ne derler?

Orada donar kalır Erzurumlu genç! Çünkü ekmek satanların bağırmalarından Taze Lep demeyi öğrenmişti ama bayat kelimesini hiç araştırmamıştı ve bir kurnazlık yapıp; "Hiç bayat ekmek satan yok ki" der!

Sonuç olarak, bizim çok bilenler de öyle işte. Liderlerinin söylemlerini alırlar, ağabeylerinden, ablalarından duydukları ama aslında ne anlama geldiklerinden bihaber cümleler kurup dururlar. Ciddi donanımlı insanların oldukları bir cemiyette, hiç bilmedikleri yerden bir soru gelir ve aynı bizim Erzurumlu gibi donar kalırlar! Eee bizim siyaset de aynı Makedonya'daki fırınlar gibi değil mi? Hiç bayat ekmek satan yok!