Bayburt geleneği olan 15'i geleneğini ayakta tutmaya çalışan Bayburt Belediyesi ekipleri iftarın ardından mahalle mahalle dolaşarak şehrin dört bir yanında çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Bayburt merkezde bulunan 14 mahallede gerçekleşen etkinliğe Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de katılarak çocukların heyecanına ortak oldu. Çocuklar etkinlikte hem 15'i ikramlarını topladı, hem de eğlenceli dakikalar yaşadıl. Çocuklar 15'i geleneğinin yaşatılmasına verdiği katkılardan dolayı Başkan Pekmezci’ye teşekkür etti.

Başkan Pekmezci “Bayburt’ta asırlardan beri devam eden bir geleneğimiz var. Ramazan ayının on dördünü on beşine bağlayan gece Bayburt’ta onbeşi olarak adlandırılıyor. Çocuklarımız Ramazan’ın bu ulvi havasını bu güzelliğini komşularıyla, arkadaşlarıyla, dostlarıyla paylaşmak için onbeşi topluyorlar. Bu yıllardan beri bu şekilde devam ediyor. Biz Bayburt Belediyesi olarak bu geleneğin devamı için elimizden geleni yerine getirmeye ve bu mutlu havayı çocuklarımızla birlikte teneffüs etmeyi arzu ediyoruz. Bugün burada gördüğünüz gibi çocuklarımız onbeşilerini aldılar mutlular. İnşallah nice onbeşileri sağlık içinde birlikte paylaşırız.” dedi.

etkinlikte çocuklar büyük bir sevinçle 15'ilerini toplayarak evlerine mutluluk içinde döndü.

Editör: Yadigar Hanım