Kâh gurbetten bir koşuşturmacadır sılaya doğru… Bin bir özlemin çığlık çığlığa çağırışıdır sevdiklerinden gönüllerdeki vefaya!

İçinde kabaran ufunetleri sona erdirme telaşı vardır her bir adımda. Vuslata değin her bir metrede binlerce kez kucaklayıp bağrına basar her bir sevenini ve sevdiklerini.

Varışta kim kalmış, kim göçmüş endişelerini bastıra bastıra…

………………………

Kâh kırgınlıkların hitamına varıştır, tevazu’un zirvesine erip nefsi ezerek… Bazen affediş ve bazen özür dilemektir, erdemin gereğince!

Kâh sıladaki gurbeti yaşamaktır tek başınalıklarla!

Kapısının çalınmasını beklemektir eriştirip yetiştirdiklerinden ve selam alıp, selam verip hatırlaştıkları ve hatıralara saklanılan dost ehlinden. Onun ümitleri son deme kadar hep pörsüktür ama ümit etmekten vazgeçemez.

Beklemelerin sancılarıyla kıvrana kıvrana asırların yorgunluğu çöker, ruhunun takatsiz omuzlarına! Oysa şeker toplayan çocuklarla avunmanın da tarihe karışma demlerindeyiz.

Kabirdekilerin dahi beklediği düşünülür de, hangi sebeple olursa olsun; yerinde çakılı kalan bîçâreler akla gelmez nedense? “Halbuki” ile başlayan kaç cümle lazım bu meramın izahına acep?

 “Bizim zamanımızın bayramlarında” diye söze başlayanları artık daha iyi anlıyorum.

Evet… Bizim bayramlarımızdaki, bayramın kavuşturuculuğu ve çehrelere yansıyan huzur ışıklarının yerini; burukluğun sessiz isyanı almakta!

………………………

Kimine tatil cennet(!)lerinde kafa dinlemektir “tatil kavramı” içeriğinde!

Meğerki; yurt içine şu kadar, yurt dışına bu kadarlık bir bağış ile vecibenin zahmetinden de “firar” edilebilmekte imiş… Gönüller öyle de rahatlatılıyor.

Maksat; yeryüzü cennetlerindeki turizm canlansın. O halde plajlarda cıbıl cıbıl halleşilebilir uhrevî saadeti yakalamışlığın engin rehaveti içinde!

Sosyal paylaşım sitelerinde arife günü, kopyala yapıştır bir kutlama paylaşımı, cep telefonlarından sun’i bir mesaj attın mı, bayram biter! …ki “bayram”da dırdırdan kurtulasın.

Yüz yüze gelmelerden kaçmanın her türlü yolunun denendiği, gönüllü dejenere olmaklığı hazmetmişiz velhasıl…

Bayram; bayramlaşmak olduğu kadar “bayram”laşmak bilirdik ruh derinliği, sevgi dairesi ve hoşgörü dâhilinde!

Bayramınız kutlu olsun vesselam!