Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Köyceğiz’de halkla buluştu. Köyceğiz Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Başkan Saatcı, “Sanıyorlar ki Türkiye’de siyaset iktidara, partilere, sermayeye sırtını dayayarak yapılır. Ancak 31 Mart’tan sonra görecekler, siyaset sırtını halka dayayanlarındır. Zafer halkındır” dedi.

Köyceğiz Atatürk Meydanı’nda bayrak ve flamalar eşliğinde alkış ve tezahüratlarla karşılanan Başkan Saatcı, kendisi için hazırlanan kürsüye çıkmadan önce meydana girerek, vatandaşlarla selamlaştı. Kürsüye gelerek Köyceğiz’in sakin şehir statüsüne alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Saatcı, Köyceğiz ve beraberinde tüm Muğla’yı botanik bahçesi gibi koruyacağını söyledi.

Atatürk'ün "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin" sözüne vurgu yapan Saatcı, Muğla Üniversitesi’nden sonuna kadar yararlanarak hizmet yapacaklarını belirterek, bilimi Muğla’da yönetimin bir parçası haline getireceklerini kaydetti. Bağımsız Saatcı, “Duyunca gözlerim doldu” Muğla’nın fotoğraflarıyla donatılmasından birilerinin rahatsız olduğunu belirten Bağımsız Aday Behçet Saatcı, “Behçet Saatcı parayı nerden buluyor’ diyorlar. Bizim hareketimiz imece usulü yürüyor. Sen daha bunu bilmezsen zaten başarılı olamazsın. Emekli bir komşum var. Eşi vefat etti. Asında çok gariban bir teyzemiz. Gitmiş eşim Nesrin’e ‘Katkım olsun, benim param uğurludur’ demiş 100 lira uzatmış. Duyunca gözlerim doldu. Bunu bilmiyorlar işte. Sanıyorlar ki Türkiye’de siyaset iktidara, partilere, sermayeye sırtını dayayarak yapılır. 31 Mart’tan sonra görecekler, siyaset sırtını halka dayayanlarındır. Zafer halkındır” dedi.

Başkan Saatcı “Büyükşehir personeli de sana oy vermeyecek” Büyükşehir belediye personelinin kalabalık göstermek için miting alanlarına taşımasına tepki gösteren Başkan Saatcı, “Oy bir insanın gönlüne girerek alınır. Zorla miting meydanlarına taşıdığın, sosyal medyada ‘fotoğraflarımı beğeneceksin, evine bayrak asacaksın’ dediğin, baskı yaptığın büyükşehir belediye personeli de sana oy vermeyecek. Bunu böyle bilesin. Çünkü sevmemişsin, kucaklamamışsın. Ailen gibi görmemişsin çalışanlarını. Bürokrat gibi yönetmeye çalışmışsın. Belediye iş yeri değil. Hizmetkarlar yuvasıdır.” dedi.