2018 Yılana kadar Türkiye’nin ‘Beka’ sorunu yok muydu diye konuya girmek istiyorum.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin koltuğunu korumak adına Ak Parti’ye ve dolayısı ile Külliye’ye yaklaşması, aslında Türk Devleti’nin bekası sorunu değil de Sayın Bahçeli’nin koltuğunun beka sorunu olarak algılanmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bile Sayın Bahçeli kadar ‘Beka’ konusunu dillendirmemektedir. Evet Türkiye’nin beka sorunu vardır ve yeni de değildir. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı Türkiye’nin ‘Beka’ sorunu her zaman süregelmiştir.

Geçmişteki olayları bırakalım daha yakın bir zaman dilimi olan ve Ermeni terör örgütü ‘Asala’nın bir şekilde sonlandırılmasından sonra yerine çokuluslu örgütler ve şirketler tarafından ikame edilen PKK kurduruldu. Ve PKK’nın ilk eylemi 1984 yılında Şemdinli ve Eruh baskınlarıyla başlamıştır.

PKK terör örgütü eliyle Türkiye’nin birçok ilinde hayatı yaşanamaz hale getirilmişti. Değişen iktidarların iradesini kullanma gücüne bağlı olarak PKK zaman zaman çökme noktasına getirilmiş, zaman zaman da iktidar ve yöneticilerin gafleti sonucu PKK tekrar güçlenmiş, semirtilmiş ve binlerce vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olmuşlardır.

Şimdi o kaos günlerinde Türkiye’nin beka sorunu yok muydu diye sorarlar adama. PKK gücünün son dönemde neredeyse hareket edemez hale getirildiği bir aşamada Sayın Devlet Bahçeli’nin dillendirmesiyle Türkiye’nin ‘Beka’ sorunu vardır demek Türk Milletinin aklıyla, zekasıyla alay etmek demektir. Yukarıda da söylediğimiz gibi Türkiye’nin ‘Beka’ sorunu kurulduğu günden beri vardır. Bugün mü aklınıza geldi? Sayın Devlet Bahçeli’nin koltuğu ne zaman tehlikeye girdi Türkiye’nin beka sorunu hatırlandı.

Bazılarının FETÖ/PDY yapılanmasını bir beka sorunu gibi algıladığını ve Türk Milletine pazarlamaya çalıştıklarını da görüyoruz. FETÖ olayı bu ülkede iki günlük bir olay değildir. 1969 – 1970’lerde tohumları ekilen ve günümüze kadar gelen bu hareket Türkiye’de 40 yıldır zaten faaliyetteydi. 40 yıl önce filizlenen, yardımlaşma, hoşgörü mesajları veren, dünyanın dört bir yanında okullar açan ve bu hareketi bir nevi ılımlı İslam modeli olarak sunan FETÖ, bu 40 yıl içinde değişen iktidarlardan da çok büyük yardım ve hoşgörü ile desteklendiği bilinmektedir. Kabul etmek gerekir ki en büyük müsamahayı da Ak Parti iktidarları döneminde görmüşlerdir.

Ama ne oldu? Besle kargayı oysun gözünü diye bir güzel tabir vardır Türkçe'mizde. FETÖ, gördüğü bu büyük müsamaha ile devletin en kılcal damarlarına kadar sızmayı başardılar ve ihtilal yapabilecek güce ulaştılar. Nitekim kendinde bu gücü gören FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmuştur. Eğer sadece bu FETÖ kalkışmasını Türkiye’nin Beka sorunu olarak algılar ve sunarsanız PKK terör örgütünü hafife almış olursunuz.

Hülasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihin her döneminde ‘Beka’ sorunu var olmuştur. Son dönemde dillendirilmesinin tek sebebi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koltuğunu kaybetme noktasına geldiği dönemde devletin bekası konusu ortaya atılmıştır. Olay budur.

Bu arada CHP eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’de bu konuda geçtiğimiz günlerde çok veciz bir cümle kullandı. “Türkiye’nin Beka Sorunu Yoktur. Zeka Sorunu Vardır” dedi.

Sayın Devlet Bahçeli’nin yerel seçimleri ‘Beka’ sorunu olarak görmesini eleştiren Muharrem İnce kısaca şöyle söylemişti.

“Evet bir kez daha söylüyorum yerel seçimlerde ortaya çıkacak olası sonuçlara, içinde bulunduğu ittifakın başarısız olması durumuna beka sorunu olacağını söylemek zeka sorunudur.” Demişti.

Muharrem İnce’nin bu sözünü biz yorumlamayalım. Bırakalım Türk Milleti yorumlasın.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE