Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilginç bir konuya el atarak her hayvanın kulağına cep telefonu takacaklarını ve bunun üzerinden de veterinere SMS atılacağını söylemesi herkesi şaşkına çevirdi. Yakın bir zamanda hayata geçirilmesi planlanan bu proje sayesinde büyükbaş hayvanların kulaklarına cep telefonu altyapısı olan bir küpe takılacağı kaydedildi.

Şu anda sadece pilot uygulama olarak büyükbaş hayvanların küpelerinden bahseden Pakdemirli, bunun kendi projesi olduğunu söyleyerek cep telefonları da kullanılarak bu hayvanların veterinerlere SMS atabileceğini ifade etti.

Veterinere SMS Atabilecekler

Türkiye'de tarımın en önemli hadiselerinden biri olarak hayvanları gösteren Pakdemirli, bakanlıkta bu konuda çalışmalara devam ettiklerini insan sağlığı açısında da bu projenin takipte olduğunu belirtti. Pakdemirli, büyükbaş hayvanların küpelerine monte edilecek olan cep telefonları sayesinde böyle bir projeyi yakın zamanda hayata geçireceklerini ifade etti.

Bu sistemin sadece hayvanın sağlık durumları ile ilgili bilgi aktaracağını dile getiren Pakdemirli, cep telefonunun pillerinin 5 sene kadar gidebileceğini ve 2-3 günde bir olmak üzere hayvan hakkında bilgi verebileceğini kaydetti. Büyükbaş hayvanların veterinerlere SMS atabileceğini söyleyen Pakdemirli, küpeye monte edilecek cep telefonlarının da uzun ömürlü olacağına işaret etti.

Editör: TE Bilişim