Mustafa Bilgili, konuşmasına Bakan Nebati’nin kullandığı "Neo klasik ekonomi", "Epistemolojik kopuş", "Heteredoks yaklaşım" ve "Nöro ekonomi" terimlerine atıfta bulunarak, Bakan Nebati gibi anlaşılmayan bir giriş yaptı. Bilgili'nin konuşması, Meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu.

Mustafa Bilgili giriş konuşmasında, “Değerli arkadaşlar Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Bu önemli bilgiyi verdikten sonra sözlerime başlıyorum” ifadelerini kullandı.

Üyesi Mustafa Bilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Belediye Meclisimizin Ekim Ayı ilk oturumunda “ekonomi” dersi verdim” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçtiğimiz günlerde ekonomiye ilişkin yaptığı bir konuşmada, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” ifadelerine yer vermiş, Bakan Nebati'nin kağıttan bakarak okuduğu ve kimse tarafından anlaşılamayan konuşma, sosyal medyada da alay konusu olmuştu.
 

Editör: Yadigar Hanım