Habererk.com Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Büyük balık küçük balığı yutar" sözüne ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

İsmail Türk, Mavi Karadeniz Tv'de Gizem Fidan'ın son siyasi gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı. Türk, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Büyük balık küçük balığı yutar" yorumuna "Belki de küçük balık, büyük balığı yutmuştur" diye cevap verdi.

Türk, "MHP, AKP için küçük balık mı?" sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Koca koca ormanları küçük bir kibritle yakıp kül edebiliyorsunuz. Siyasette küçük balıklar da büyük balıkları yok edebilir. Baktığınızda MHP ile AKP iktidarından kim kime daha fazla yanaşmış, kim kime benzemiş, kimin doğası bozulmuş. Ahmet Davutoğlu’nun strateji konusunda yaptığı hata gibi bu değerlendirmede de hata yaptığını görüyorum.

MHP’nin 45-50 yıllık söylemlerine baktığımızda Devlet beyin söylemlerinden ayrıldığını göremeyiz. Ama MHP’nin geçmişine baktığımızda bu tür değişimleri görürüz. Rahmetli başbuğ bu hareketin kurucusu Erbakan ile ittifak yapmamış mıdır? Yapmıştır. Bülent Ecevit ile yapmamış mıdır? Yapmıştır. SHP güvenoyu vermemiş midir? Vermiştir. Memleket ve devlet meselelerinden MHP devletin sigortası gibi durur ve bu noktalarda siyaseti öncelemez, görevini yapar. Devlet politikalarını yapan parti konumundadır. Bunu da inkar etmiyorlar. Dolayısıyla büyük balık küçük balığa benzedi.

Ülkücülerin AK Partilileşmesi çok mümkün değildir. AK Parti ülkücüleşince veya biraz Türk milliyetçiliği çizgisine gelince onların gönlünü fethetti. Bu konuda Devlet Bahçeli’yi başarısız görmeyelim.”

Editör: Yadigar Hanım