Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken gözler şampiyonluğa oynayan 3 büyük takımın maçındaydı. Beşiktaş, Fatih Karagümrük karşısında baskılı bir oyunla maça başladı. Baskıya karşılık veren Karagümrük oyun anlamında maçı eşitledi. Şampiyonluk düğümünün çözülmesi beklenilen maç 2-1'lik Fatih Karagümrük'ün üstünlüğü ile sonuçlandı.

Vodafone Park'ta oynana 90 dakika adeta nefesleri kesti. Karagümrük'ün 39'da Andrea Bertolacci ile bulduğu gole Kara Kartal 54'te Rachid Ghezzal ile yanıt verdi. 76'da 10 kişi kalan Karagümrük, 80'de Fabio Borini'nin attığı golle öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı, mücadele konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

81 puanda kalan Beşiktaş son haftaya lider girecek. Denizli deplasmanında kazanan Galatasaray, Siyah Beyazlı ekiple puanları eşitledi ve 2. sıraya yerleşti. Evinde Sivasspor'a 2-1 kaybeden Fenerbahçe ise haftayı 79 puanla 3. sırada tamamladı.

Deplasmanda lideri deviren Karagümrük ise 57 puanla 8. sırada yerleşti.

Beşiktaş bu mağlubiyetin ardından ardından 81 puanda kaldı. Galatasaray da Denizlispor deplasmanında kazanmasının ardından puanını 81 yaptı ve Beşiktaş ile puanları eşitledi.

Gelecek hafta Beşiktaş, Göztepe deplasmanına çıkacak. Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için Göztepe'yi yenmesi gerekiyor. Galatasaray'ın genel avarajde 2 golle önünde olan Beşiktaş, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçında puan kaybetmesini de hesap edecek. Eğer Beşiktaş'la birlikte Galatasaray da kazanırsa, bu kez şampiyonluk genel averaja kalacak. Beşiktaş 2 averajlık farkı korursa, şampiyonluğunu ilan edecek

SÜPER LİG PUAN DURUMU

1- BEŞİKTAŞ: 81
2- GALATASARAY: 81
3- FENERBAHÇE: 79

Editör: TE Bilişim