Millet İttifakı'nın Hazine Bakanı adayı İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Türk ekonomisinin içinde bulunduğunu ‘Batıyoruz’ diye özetledi. Seçmene çaağrıda bulunan Yıllmaz, "Hâlâ bir şansımız var, bunu heba etmeyelim" dedi.

Prof. Dr. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası rezervlerinin tükenmek üzere olduğunu söyledi. Yılmaz, paylaşımında, "Erdoğan bu pazar seçilirse 29 Mayıs’tan sonra piyasaların ihtiyacı olan doları nereden ve nasıl bulacak? Tabii ki bulamayacak ve sermaye kontrolleri genişleyecek. Bunun sonuçları hepimiz için çok ağır olur. Az hasarla kurtulmak için hâlâ bir şansımız var. Bunu heba etmeyelim” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her ay 8-9 milyar dolar cari açık verdiğine dikkat çeken Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin  28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu öncesi Erdoğan'ın kazanması halinde ekonomide olabilecekleri de açıkladı.

Yılmaz, paylaşımında şunları söyledi:

"Merkez Bankası rezervleri tükenmek üzere, her ay 8-9 milyar dolar cari açık veriyoruz, şirketler üretimlerini/ticaretini sürdürebilmek, vatandaşlar ise sisteme güvenmedikleri için dolar talep ediyor. Burada cevaplanması gereken önemli bir soru var: Erdoğan bu pazar seçilirse 29 Mayıs'tan sonra piyasaların ihtiyacı olan doları nereden ve nasıl bulacak? Tabii ki bulamayacak ve sermaye kontrolleri genişleyecek. Bugün şirketlere 5 bin dolar gibi komik bir döviz limit getirenler haftaya bunu tamamen yasaklayabilir. Bunun sonuçları hepimiz için çok ağır olur.

-Ekonomi duracak

-Şirketler iflas edecek

-Karaborsa olacak

-İşsizlik artacak

Ekonomideki yıkımdan mümkün olan en az hasarla kurtulmak için hala bir şansımız var. Bunu heba etmeyelim"

Editör: Yadigar Hanım