Bilim insanları, Mycoplasma genitalium olarak da bilinen ve kısaca M. gen olarak da adlandırılan bakterinin hızla yayıldığını ve en kuvvetli ilaçlara, tedavi yöntemlerine karşı direnç gösterdiğini açıkladı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, cinsel yolla bulaşan hastalığın insanlara fark ettirmeden bulaştığını ve cinsel hayatı aktif olan erkek ve kadınların yüzde 20’sinin farkında olmadan bu hastalığı taşıdığını yazdı.

“Dünyanın en tehlikeli süpervirüsü bu mu? Bilim insanları kadınlarda kısırlığa sebep olabilecek bakterinin bütün antibiyotiklere karşı dirençli olduğunu açıkladı” başlıklarıyla duyurulan hastalığın bilinenden çok daha yaygın olduğu bildirildi.

İlk olarak 1980’lerde Londra’da keşfedilen ve evrim geçirmeye devam eden bu bakterinin şu an ABD’de yayılmaya devam ettiğini belirten bilim insanları bakterinin kadınlarda erken doğum, düşük ya da kısırlığa sebep olabileceği kaydetti

Kasık bölgesinde iltihaplı hastalıklara da davetiye çıkaran bakterinin bütün antibiyotiklere karşı dirençli olması bilim çevrelerini endişelendirirken, hastalığın teşhis edilmesinin ise çok zor olduğu bildirildi. 

Öte yandan birçok insanın semptom göstermeden yıllarca bu bakteriyi taşıdığı, antibiyotiğe dirençli süper bakterilerin yılda doğrudan ya da dolaylı olarak 7 milyon insanın ölümüne sebep olabildiği açıklandı.

Editör: Yadigar Hanım