Dünyanın en büyük mikroçip üreticisi firmalarından Intel, ABD'nin Ohio eyaletinde iki yeni çip fabrikasının inşası için 20 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Intel'den yapılan açıklamada, söz konusu yatırımın gelişmiş yarı iletkenlere yönelik artan talebi karşılamak amacıyla üretimi artırmaya yardımcı olacağı vurgulandı.

Şirketin Ohio eyaletinde iki yeni çip fabrikasının inşası için ilk aşamada 20 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı planladığı belirtilen açıklamada, yeni üretim sitesinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla bölgede bir yetenek hattı oluşturulması ve araştırma programlarının desteklenmesi için eğitim kurumlarıyla ortaklıklara da ilave 100 milyon dolar ayrılacağı bildirildi.

Açıklamada, projenin Ohio tarihindeki en büyük özel sektör yatırımı olduğuna işaret edilerek, ilk aşamada 3 bin kişiye kalıcı istihdam sağlanmasının, üretim tesisinin inşaat sürecinde ise 7 bin kişinin istihdam edilmesinin öngörüldüğü vurgulandıç

Intel'in açıklamasında, kurulumu tamamlandığında tesise yapılan toplam yatırımın gelecek 10 yıl içinde 100 milyar dolara kadar çıkabileceği ve bunun da burayı dünyanın en büyük yarı iletken üretim tesislerinden biri haline getirebileceği bildirildi.

Fabrikaların inşaatının 2022'nin sonlarında başlamasının beklendiği belirtilen açıklamada, üretimin ise 2025'te başlamasının öngörüldüğü ifade edildi.

Editör: TE Bilişim