~~
HATAY İL BAŞKANI NEVİN ZEYTİNELİ, 'FELAKET GELİYORUM DİYOR'

Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, “Küresel ısınma sonucu değişen iklimler, değişen yağış rejimleri, kuraklıklar, tarım toplumu olan Türkiye’yi doğrudan etkilemektedir. Bir seçimden öbürüne derken, Türkiye’de seçimden başka bir şey konuşulmaz oldu. Derdimiz tasamız hep seçim oldu. Türkiye’nin bütün dertleri unutuldu.” dedi.


Zeytineli konu ili ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
” Hükümet bir seçim maratonundan öbürüne koşuşturmaktan, seçim kazanma hırsından milletin dertlerini görmez, duymaz oldu. Bu güne kadar bu konu ile ilgili yeteri kadar hazırlık yapmayan Hükümeti ısrarla uyarıyorum! İklimlerin ve mevsimlerin tarihi en az bir ay değişmiştir. İlkbahar ve Sonbahar diye bir iklim neredeyse kalmamıştır. İlimiz Hatay başta olmak üzere içme suyu problemi had safhadadır. Türk çiftçisi büyük sıkıntı içerisindedir. Bu değişen iklim ve yağış şartlarına göre yeni tarım politikaları geliştirilmelidir. Baraj, sulama göletleri ve sulama kanalları yapımına acilen hız verilmeli, kuraklık dönemine denk gelmeyen yeni ekim zamanları belirlenmeli ve buna paralel yeni sulama zamanları planlanmalıdır.

Bunun yanında ekilecek en uygun ürün tespitleri yapılmalıdır. Hükümet Akabinde bu çalışmaları, çiftçiler ile buluşturmalıdır. Türk çiftçisi, değişen yeni koşullara karşı uyarılmalı, bilimsel çalışmalar sonucu elde edilen sonuçlar ışığında bilinçlendirmelidir. Aksi takdirde çiftçimiz mağdur olmaya, milli gelirimizin de önemli bir kısmını kaybetmeye, felaketler yaşamaya devam edeceğiz. Buradan ayrıca çiftçilerimize de sesleniyorum; Hasat zamanı ah vah edip dövünmek yerine, Hükümetin geliştireceğini ümit ettiğimiz yeni makro tarım politikalarının yanında, tarım il ve ilçe müdürlüklerinden yöresel yardımlar talep edilmeli. Ayrıca çiftçilerin yapmaları gereken bireysel çabalarının yanında, bağlı bulundukları oda ve sivil toplum örgütleri tarafından da, hak ve taleplerinin takipçisi olmalıdır.

Hasat dönemi yaşanan ve her geçen yıl daha da artacak bu felaketlerin siyasi boyutuna girmeden, çiftçimizi, dolayısı ile hepimizi ilgilendiren bu konuda başta hükümeti ve ilgili yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim