AKINCI TİHA, LGK-82 ile test atışında tam isabet sağladı
Yayınlanma:
AKINCI TİHA, LGK-82 güdümlü mühimmatıyla gerçekleştirdiği test atışında hedefi milimetrik hassasiyetle vurdu.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle AKINCI TİHA'nın LGK-82 ile gerçekleştirdiği atış testinin başarılı olduğunu duyurdu. Görgün, yüksek irtifa, uzun havada kalma süresi ve hassas vuruş kabiliyetinin aynı platformda birleştiğini vurguladı.
Test atışında hedefe milimetrik bir hassasiyetle ulaşıldığını belirten Görgün, bu başarının, Türk mühendislerinin vizyonunun ve sistem entegrasyon kabiliyetlerinin en somut göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Görgün, Baykar Teknoloji ve ASELSAN ekiplerini tebrik etti.
DHA'nın aktardığı açıklamada, AKINCI TİHA'nın bu başarısıyla gücünü bir kez daha kanıtladığı belirtildi. Paylaşılan görüntüler, atış testinin detaylarını gösteriyor.
Teknoloji
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.