Nisan ayında satışa çıkacak Apple Watch gelen e-mailleri uyarıyla haber verecek, fitness uygulaması ile ‘hareket etme’ (egzersiz) tavsiyesinde bulunacak ve pili 18 saat ömürlü olacak. 349 dolar ile 10 bin dolar arasında bir fiyat aralığına sahip olan Apple Watch, kalp atışlarını da ölçebilecek. Yeni teknolojiyi tanıtan Tim Cook, 5 yaşından beri bu tarz bir teknolojiyi beklediğini söyledi.

Değişik renklerdeki lastik, deri ve metal kayış aksesuarlarıyla kullanılabilen Apple Watch, tercihen sağ veya sol kolda kullanılabiliyor. Retina display ekrana sahip olan saatin 38 ve 42 mm olmak üzere iki farklı ekran boyutu var. 38 mm’lik modelin ekran çözünürlüğü 340x272. 42 mm’lik modelin ekran çözünürlüğü ise 390x312. Daha küçük boyutlu olan 38 mm’lik model ince bilekli kullanıcılar için tasarlanmış.

     Suya ve yağmura dayanıklı olan saatin alt kısmında kalp ritmini ölçen safir camdan üretilmiş bir sensör bulunuyor. Ayrıca hareket algılayan gibi sensörler de eklenmiş. Apple Watch, sadece iPhone 5C, 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la uyumlu. Android desteği yok. S1 adı verilen özel bir işlemciye sahip olan cihaz doğrudan internete bağlanmıyor. WiFi ve GPS bağlantısını eşlendiği iPhone üzerinden alıyor. Cihaz, kullanıcının bulunduğu konuma göre otomatik olarak saati ayarlıyor.

Apple’ın dün ayrıca yeni dizüstü bilgisayarını da tanıttı. Macbook serisinin en ince ve hafifi olan yeni model, 905 gram ağırlığında ve 13,1 mm kalınlığında. Yeni Macbook 2304x1440’lük ekran çözünürlüğüne sahip. Pil ömrü internet kullanımı için 9 saat olarak açıklandı. Bilgisayarın tamamını kaplayan klavyedeki tuşlar yeni bir teknolojiyle tasarlandı. Bu teknoloji, tuşlara çok daha yumuşak basmayı sağlıyor. Yeni Macbook, gümüş, uzay grisi ve yeni altın renkleriyle 1.299 dolardan başlayan fiyatlarla 10 Nisan’da satışa çıkacak.

Apple bilgisayarın yanı sıra USB C adında yeni bir bağlantı özelliğini de duyurdu. USB kullanımında değişikliğe giden Apple, sadece bilgisayarda USB C girişi bulunduracak. Şarj için de aynı USB C portu kullanılacak.


İşte yeni MacBook'un özellikleri. 10 Nisan'da satışa çıkıyor. ABD fiyatı 1299 dolar olacak.

Editör: TE Bilişim