Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan ayrıca bir Türk vatandaşının, Cumhuriyetin 100. yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ay'a ulaşmaktan, uzay ekosistemi oluşturmaya varan geniş bir yelpazedeki geniş başlıklarımız da adım adım ilerliyoruz. Artık dünyada siyasi bağımsızlığın teknolojik bağımsızlıktan geçtiğini biliyoruz. Bunu tesis etmek için bu alanda farkındalık için çalışıyoruz. Teknolojilerin her alanında proaktif bir Türkiye inşa ediyoruz. Türkiye için uzay yarışında yer almak bir mecburiyettir. Milli Uzay Programı çerçevesinde bir Türk vatandaşının uzaya gönderilme sürecini resmen başlatıyoruz.

45 yaşından genç, şartları karşılayan tüm Türkiye vatandaşları bu iş için başvurabilirler. Başvurular içinden seçilecek 2 aday uzaya çıkış süreci için gerekli tüm eğitimleri alacak. Bu iki adaydan biri 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek. "

TÜRKİYE UZAY AJANSI'NDAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hemen sonrasında Türkiye Uzay Ajansı, başvuruların yapılacağı adresi paylaştı. Türkiye Uzay Ajansı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için hazır mısın? Cumhuriyetimizin 100. yılında, bir Türk vatandaşı Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidiyor. Evet, bu görev senin."

BAŞVURULAR 'UZAYA.GOV.TR' ADRESİ ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Milli Uzay Programı çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesine ilişkin çalışmada vatandaşlar, https://uzaya.gov.tr/ adresi üzerinden başvuru yapabilecekler.

Editör: TE Bilişim