Normal sigaranın zararları

Normal sigaranın zararlarını size saymama gerek yok sanırım içerisinde 4000 in üzerinde zararlı madde barındırdığını hepimiz biliyoruz.

Elektronik sigarayı inceleyelim

Öncelikle elektronik sigara ülkemize nereden geldi, nedir ve ne işe yarar bunun üzerinden kısaca gecelim

Elektronik sigara ilk olarak honkongda bir firma tarafından sigarayı bırakmaya yönelik çalışmalara destek amaçlı üretilmiş ve kısa sürede sigara tiryakileri tarafından milyonlarca adet satın alınmış ve dünya pazarında yerini almıştır. Türkiyede 2010 yılına kadar sigarayı bırakmak isteyen sigara tiryakileri tarafından çok fazla ragbet görmemesine rağmen 2010 yılı sonunda satışlarında patlama yaşamıştır.

Peki ne var bu elektronik sigaranın içinde

Elektronik sigara içerisinde  atomizer şeklinde hazneye baglı bir iple çalışan, haznesine elektronik sigara likiti doldurulan, ve bu ipin elektrik ile temasından sonra likitin buharlaşarak  sigara dumanına benzer su buharı oluşturmasından ibarettir.

elektronik-sigara-erolleGo-k-

Kullanımı basit ve sadece su buharı oluşturan bu cihaz nasıl oluyorda zararlı olabiliyor?

Elektronik sigara kesinlikle zararlı degildir.

Elektronik  sigara cihazı zararsız bir cihaz fakat zararlı olan haznelerin  içine konulan likitler.

Evet  aslında elektronik sigaraların içerisine konulan likit zararlı olabiliyor bu likitler turkiyeye kaçak yollar ile sokuluyor yada yurtiçinde  merdiven altlarında üretiliyor. Likitlerin içerisinde ne var kimse bilmiyor fare zehiri diyende var kimyasal atık yağ diyenlerde var.

Sağlık bakanlıgıda bu likitleri üretenlerden haberdar bir yandanda kaçakçılık şube müdürlüğü bu likitleri üretenler ile savaşıyor. Fakat o kadar çok ve o kadar gizli yapılıyorki bu işler kaçakçılık şube bile bazen şaşkına dönüyor.

Editör: TE Bilişim