~~Gazi Üniversitesi bir kez daha kadrolaşma ve usulsüz yatırımlarla gündemde. Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. T. Sinan Sözen, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşananları BirGün’e değerlendirdi.

 Gazi Tıp’ta uygulanan bilimsel projelerde yolsuzluk olduğunu kaydeden Sözen, “Bilimsel Araştırma Projeleri kurulundaki usulsüzlüklere tıp fakültesi yönetimince göz yumuluyor. Bu kurum bilimsellikten uzak rant için projeler üretiyor. Projeleri hayata geçirmek için de sürekli kadrolaşıyorlar. Ana bilim dallarında ihtiyaç olmadığı halde kadrolaşma amacıyla öğretim elemanı alınıyor” diye konuştu. Bu usulsüzlüklerin CHP Milletvekili Atilla Kart tarafından geçen yıl Meclis gündemine taşındığını kaydeden Sözen,  “Hükümet de, üniversite idaresi de bütün soruları yanıtsız bırakıyor. Rant uğruna yapılan projelerde hem devletin kaynakları hem de üniversitenin kaynakları harcanıyor. Akademik etik değerlerimiz yok sayılırken, yozlaşma yaşanıyor” dedi.

KİŞİYE ÖZEL İLAN


 Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Prof. Dr. Sözen son altı yılda ana bilim dallarının talebi, ihtiyacı olmaksızın, akademik kurullar yok sayılarak öğretim elemanı alındığını ve Tıp Fakültesi kurumsal niteliğinin kaybettirilmeye çalışıldığını söyledi. Sözen, kadrolaşmaya dair şu iddialarda bulundu:

 *Öğretim elemanları alım ilanları bilinçli olarak kişi tarif eden özellikler taşıyor.

 *Yıllardır fakültede çalışan öğretim elemanları açılan kadrolara başvurmamaları için yönetim tarafından tehdit ediliyor. Gazi Üniversitesinde “ikna odaları” kuruldu.

 * Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçmiş dönem rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan döneminden başlayan kadrolaşma, fakültenin kurumsal ve akademik niteliğini bilinçli olarak zarara uğrattı. Fatih, Erciyes, Atatürk, 100. Yıl, Karabük, Gaziantep Üniversiteleri ve birçok devlet hastanesinin içi boşaltılarak, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne öğretim elemanı alımı yapıldı.

Editör: TE Bilişim