2014 yılından itibaren düzenli olarak her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanan Dünya Emoji Günü kapsamında yenilikler yapan şirketlerden biri de Google oldu.

Şirket bugün yaptığı duyuru ile emoji tasarımlarının 992‘sini daha ” evrensel, erişilebilir ve özgün ” hale getirmek için güncellediğini açıkladı.

Herkes için emoji!

Google’ın yaptığı güncellemelerin ana odağında şüphesiz herkes için emoji konsepti bulunuyor. Bu konsept ile birlikte halihazırda kullanılan bazı emojilerin tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından daha kolay anlaşılabilmesi için tasarımlarında ciddi değişiklikler yapıldı.

Ancak kullanıcıların bu emojileri deneyimlemek için biraz daha beklemesi gerekecek. Zira güncellenmiş emojilerin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak Android 12 ile gelecek. Bunun yanı sıra Gmail, Chrome OS, Google Chat ve YouTube Live Chat gibi diğer Google platformlarında da kullanılacak. İşte tasarımı değişen emojilerden bazıları….

Örneğin daha önce kullanılan emojilerden biri Amerikan balkabağı turtasını temsil ediyordu. Ancak şirket, bu emojinin tüm dünyaya aynı şekilde hitap etmesi ve daha kolay anlaşılması için emojinin görünümünü tamamen değiştirdi.

‘Maske’ emojisinin de görünümü değişti. Bu emoji, insanların COVID-19 pandemisinden önce bile düzenli olarak maske taktığı Japonya’da ortaya çıktı. 

Ulaşım araçlarının da emojisi değişti. İlk başta daha basit ve soluk olarak karşımıza çıkan bu emojiler, yeni tasarımları ile birlikte daha canlı ve detaylı bir görünüme kavuştu.

Güncelleme ile birlikte ‘Yol’ emojisinin de görünümü değişti. İlk başta sade ve fazla detaya sahip olmayan bu emoji, hem daha kolay anlaşılması hem de öğretici olması için güncellendi.

Editör: TE Bilişim