Shift Delete’ta yer alan habere göre,Teknoloji devi Google, özellikle son zamanlarda arama sonuçlarını geliştirmek için ciddi anlamda çalışıyor. ABD’li şirket Haziran ayında algoritmalarında önemli bir güncelleme yaptı. Websiteler için önemli değişiklikler sunan bu güncelleme hala devam ediyor ve yeni değişiklikleriyle de gün yüzüne çıkıyor.

Google’ın mobil cihazlarda uzun yıllardır kullandığı AMP sayfaları artık piyasadan kaldırılıyor. Birkaç ay önce resmi blog sayfasında bu konuyla ilgili açıklama yapan Google, AMP sayfaların ilerleyen zamanlarda kaldırılacağını ifade etmişti. Şimdi ise bu açıklamanın ardından Temmuz güncellemesiyle AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) simgesi, arama sonuçlarından kalkmaya başladı.

AMP simgesi, Google arama sonuçlarından kaldırıldı

AMP sayfaları, piyasaya çıktığından bu yana web geliştiricileri ve kullanıcılar tarafından hiçbir zaman sevilmemiştir. Amacı daha hızlı sayfalar vaat eden bu araç, ortalama beş yıldan bu yana hayatımızda var. Ancak Google, 2021 yılındaki büyük güncellemeleriyle birlikte AMP’yi tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Şu anda arama sonuçlarında AMP’ye ait şimşek sembolünü kaldıran şirket, ilerleyen günlerde ise AMP projesini tamamen hayatımızdan çıkaracak.

Editör: TE Bilişim