Google’ın akıllı gözlük ürünü Glass ilk çıktığı günden beri hem ilgi odağı, hem de eleştiri merkezi oldu. Halk içinde kullanılmasını uygun bulmayanlar kadar, her gördüklerinde merakla bakanlar da var. O zamandan beri, Google Glass’a benzer isimli ve işlevli Toshiba Glass ve Sony SmartEyeglass gibi tonla ürün gördük. Fakat Google Glass hala giyilebilir teknoloji pazarında çok popüler.

Bağımsız film yapıcmısı olan Casey Neistat da çok sevdiği Google Glass’ını almış ve tamamını onunla çektiği bir günlük hayat inceleme videosu hazırlamış. Neistat gözlüğü ile Avrupa’da bir gezi yaparak hem günlük hayattaki kullanıma bakmış, hem de çeşitli insanların tepkilerini ilk elden gözleme şansı bulmuş. Filmci kendini kamerada göstemek istediği zamansa çok basit şekilde bir ayna kullanmış.

Casey Neistat yolculuğu boyunca google Glass’ın batarya süresi ile ilgili sıkıntılarını, kayıt sürecinin kolaylığını ve insanlardan çok ilgi çektiğini özellikle belirtiyor. Batarya dışında cihazı kullanmanın en büyük sıkıntısının, Google Glass gözündeyken çok tuhaf görünmesi olduğunu da söylemekten geri kalmıyor.

Google Glass için çekilmiş en eğlenceli inceleme videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim