~~Yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sırasında yapılan tespitlerde e-fatura gibi yöntemlerle vatandaşlara ‘spam’ mail gönderildiğini açılan maillerdeki virüslerin bilgisayarlara yerleştiğini tespit etti.

Virüsten habersiz bankacılık işlemleri yapmak isteyen vatandaşların banka numaraları, cep telefonları ve şifreleri virüs yardımıyla hacker’lara iletiliyordu. İkinci aşamada hacker’lar vatandaşların cep telefonu numaralarına bankanın sitesinin birebir kopyasını göndererek uygulamayı indirmelerini istiyordu. Uygulamayı indiren vatandaşların telefonlarına da virüs giriyordu. Tüm bilgileri alan hacker’lar daha sonra hesaplara girerek tüm paraları çekiyordu. Yapılan tespitlerin ardından 25 Kasım günü Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Beyoğlu ve Ümraniye'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden Cüneyt Tatlısu'nun şebeke lideri olduğu iddia ediliyor. Tatlısu'nun 2008 yılındaki 'Karnaval' operasyonunda da gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi. Tahliye olan Tatlısu, tekrar aynı suçtan gözaltına alınmış oldu.

Şüphelilerin bu yolla 750 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi. 6 kişi tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Tatlısu da tutuklananlar arasında bulunuyor. Yapılan aramalarda 3 harddisk, 4 laptop, 13 bin lira, 13 bin dolar, 1 ruhsatsız tabanca, 8 mermi ile çok sayıda kopyalanmış banka ve kredi kartı ile sim kartları ele geçirildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Polisin şüphelilere yönelik düzenlediği operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde özel harekat polislerinin evlere girişi ve şüphelileri gözaltına alması yer alıyor. Gözaltına alınan bir şüphelinin silahlı olduğunu tespit eden polis, hacker’lara yönelik özel harekat destekli operasyon düzenlendi. Koçbaşının da kullanıldığı operasyonda polisler uzun namlulu silahlarla içeri girerek şüphelileri gözaltına alıyor.

Editör: TE Bilişim