www.hosting.com.tr yazarı Osman Can Olgun, "İnternetten Nasıl para kazanabilirim?" Yazısı şu şekilde:

Biliyoruz ki, günümüzdeki pek çok kişi gibi sende internetten para kazanmanın yollarını arıyorsun. Eğer daha önce “İnternetten Para Kazanma” başlığına sahip birçok yazı okumuş ve neredeyse hiçbir sonuç elde edemediysen, sakın üzülme ve umutsuzluğa kapılma!

Öncelikle, şunu belirtmek isteriz ki eğer gerçekten kendine inanır ve işini ciddi bir şekilde yaparsan internetten para kazanabilirsin.

İŞTE, İNTERNETTEN PARA KAZABİLECEĞİNİZ BAZI YÖNTEMLER!

İlk olarak kafalardaki şu soruya cevap vermek istiyoruz; İnternetten para kazanmak gerçekten mümkün mü? Bizce evet! Günümüz şartlarında internetten para kazanabilirsiniz. Ama , maalesef bu iş sanıldığı kadar kolay ve basit değil. Neredeyse tüm yeni neslin tek hayali internetten her ay milyon dolarlar kazanmak. Eğer sizde bu satırları okumuyor ve direk olarak aşağıdaki “İnternetten Para Kazanma Yöntemleri” başlığına göz atıyorsanız, ne yazık ki hayallerinizin burada son bulduğunu söyleyebiliriz. Bu satırları okuyan bir kişi, internetten para kazanma mantığını kafasında canlandırabilir ve bu gelecek planlarını doğru ve sağlıklı bir şekilde yapabilir. Şunu unutmayın; çok iyi bir akıllı telefon üretebilirsiniz ancak her şeyi doğru planlayıp, yeterli reklam ve tanıtımı yapmazsanız, müşteriler sizin akıllı telefonunuzu değil rakibiniz akıllı telefonunu satın alır.

Şimdi, lafı fazla uzatmadan sizin için bir araya getirdiğimiz “İnternetten Para Kazanma” yöntemlerine göz atalım. İşte, internetten para kazanabileceğiniz bazı yöntemler!

Blog Yazarak Para Kazanma

Evet! Blog yazarak internetten her ay düzenli olarak 10.000 TL veya 50.000 TL para kazanabilirsiniz. Bu rakamların size imkansız geldiğini ve bunun yalan olduğunu düşünebilirsiniz, ancak belirtmek isteriz ki Türkiye`’de hizmet veren ve ayda bu rakamları kazanan blog siteleri mevcut. İlk aydan itibaren bu rakamları tabi ki ulaşamazsanız ancak bu, işini ne kadar ciddi ve doğru şekilde yapmanıza göre değişebilir. Blog Nasıl Açılır? içeriğimize göz atmanızı öneririz.

Youtube Üzerinden Para Kazanma

Tartışmasız olarak dünyanın en büyük video barındırma ve video izleme sitesi olan Youtube ile internet üzerinden gelir elde edebilmek mümkündür. Youtube’dan para kazanmanın en çok denenen yolu ise içerik üreterek para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde Youtube ziyaretçileri tarafından izlenecek videolar üretirsiniz ve videolarınızın içinde reklam yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Reklamlar ise yine Google tarafından Adsense platformu aracılığı ile gösterilir.

Videolarınızın önünde ya da içinde gösterilen reklamlar, izlenme ve tıklama başına gelir elde etmenizi sağlar. Ayrıca reklam izlememek için Youtube Premium üyesi olan ziyaretçilerin izlemelerinden de pay alabilirsiniz. Ancak Youteber (Youtube içerik üreticisi) olarak para kazanabilmeniz için, kanalınızın minimum 1000 takipçi sayısına ve son 12 ay içinde 4000 saat video izlenme süresine erişmiş olması gerekir.

Youtube ile para kazanmanın bir diğer yolu da “sponsor geliri elde ederek para kazanma” metodudur. Bu metotta; Youtube reklamlarına ek olarak video içerisine sponsor firmaların reklamlarını manuel olarak ekleyebilirsiniz. Kanalınıza ve videolarınıza sponsor olacak kişileri kendiniz bulabileceğiniz gibi, bu işlerle uğraşan ajanslara da başvurabilirsiniz. Elbette izlenme sayılarınızın sponsor olmak isteyen kişileri cezbetmesi gereklidir.

Eğer yüksek izlenme sayılarına ulaşacak bir fikriniz yoksa, ürün inceleme videosu yayınlayarak da Youtube üzerinden para kazanmaya çalışabilirsiniz. İnternet üzerinde herhangi bir ürün ile alakalı arama yapan kişilere, o ürünün kullanımı ile alakalı videolar göstererek; ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz.

Twitch ile Yayın Yaparak Para Kazanma

Son yıllarda yükselişte olan dijital canlı yayın platformu Twitch, internetten para kazanmanıza imkan sağlıyor. Sizde bir Twitch kanalı açabilir, platform üzerinden canlı yayın açabilir ve para kazanabilirsiniz. Twitch platformunda reklam gösterimi yaparak veya izleyiciler tarafından bağış alarak internetten kazanç sağlayabilirsiniz.

Udemy Üzerinden Eğitim Vererek Para Kazanma

Eğer eğitimini aldığınız veya başarılı olduğunuzu düşündüğünüz bir konu varsa, internette adını sıkça duyduğumuz Online Eğitim Platformu Udemy üzerinden ücretli bir şekilde eğitim verebilirsiniz. Udemy, uzman olduğunuz bir konuda hazırladığınız eğitim videolarını yükleyip internetten para kazanabileceğiniz bir platformdur.

Google Adsense ile Para Kazanma

İnternet üzerinden gelir elde etmek isteyen kişilerin başvurduğu ilk metot, Google Adsense ile para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde siz bir web sitesi oluşturursunuz ve sitenizde reklam gösterecek firmaları Google bulur. Daha doğrusu Google Adwords servisi üzerinden reklam veren müşterilere, sizin gibi birçok web sayfasında reklam gösterimi teklif eder.

Google Adsense, sitenizde gösterilen reklamlara gerçek kişiler tarafından yapılan tıklamalar neticesinde %68 oranında komisyon öder. “Gerçek kişiler” ibaresinin altını özellikle çizdik, çünkü kötü niyetli olarak yapılan tıklama manipülasyonları Google tarafından en geç 24 saat içinde anlaşılmaktadır. Neticesinde de Adsense hesabınız kapatılıp ödemeniz yapılmamaktadır.

Bu servisin en büyük avantajı ise site sahibinin reklam veren müşteri bulmak için ayıracağı zamanı ortadan kaldırmasıdır. Zira siz sadece içeriğinizi geliştirmeye odaklanırsınız, Google da size para kazandırma ihtimali olan reklamları sitenizde gösterir.

Sistemin en büyük dezavantajı ise (özellikle Türkçe içerikli sitelerde) tıklama başı gelirin oldukça düşük olmasıdır. Bu durumun sebebi ise (maalesef) ülkemizdeki sitelerin içerik bakımından kaliteli olmaması ve Türk reklam verenlerin daha düşük fiyatlı reklam ücreti önermesidir. Evet, doğru anladınız. Google reklamlarında tıklama başı ödenecek maliyet, reklam veren müşteri tarafından belirlenir. Herhangi bir reklamın bedeli açık arttırma usulü ile reklam verenlerce tayin edilir. Eğer siteniz kaliteli içeriğe sahipse, reklam verenler sitenizde reklam göstermek için ihale bedelini arttırabilir.

Instagram Üzerinden Para Kazanma

Diğer yöntemlere göre biraz daha basit olduğu düşünülen internetten para kazanma yöntemi ise bir Instagram hesabı açmak. Instagram, günümüzde büyük kitlelere ulaşabilen kullanıcıların internetten kazanç sağladığı bir platformdur. Eğer sizde Instagram`da hatrı sayılır bir takipçi sayısına sahipseniz, reklam alabilir ve ayda 3.000 TL ile 10.000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz. Instagram`da içerik üreten ve büyük kitlelere ulaşabilen hesapların internetten para kazanmamaları imkansız gibi görünüyor.

Çeviri Yaparak Kazanma

Eğer profesyonel ve doğru bir şekilde çeviri yapabilecek seviye de dil bilgisine sahipseniz,  kolaylıkla internetten para kazanabilirsiniz. Dil bilginiz sayesinde makale vb. şeyleri farklı dillere çevirebilir veya danışmanlık hizmeti vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Çeviri yaparak internetten para kazanan kişilerin aylık kazançları belirsizdir.

SEO Danışmanlığı Vererek Para Kazanma

SEO, genel olarak internet sitelerini arama motorlarına göre optimize etmek işlemidir. SEO danışmanlığı sayesinde internet üzerinden para kazanma ve gelirinizi arttırma şansına sahip olabilirsiniz. SEO öğrenmek için Google makalelerini okumanız ve internet üzerinden videolar izleyebilirsiniz.

Web Sitesi Yaparak Para Kazanma

İnternet sitesi tasarlayarak internetten para kazanabilirsiniz. Sıfırdan başlayarak yazılım öğrenebilirsiniz ya da WordPress, Joomla gibi içerik yönetim sistemleriyle kurulumlar yapabilirsiniz. Hemen hemen tüm işletmeler ve kişiler internette sitelerini yayınlamaya başlıyor. Bu da oldukça büyük bir pazar anlamına gelmektedir.

Hiçbir teknik bilgi sahibi olmadan profesyonel internet siteleri tasarlamak için aşağıdaki linkten hazır site ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.
Hazır site aracı: https://www.hosting.com.tr/hazir-site/

Editörlük Yaparak Para Kazanma

“İnternet üzerinden para kazanmanın en zor yolu nedir?” sorusuna cevap vermek için eklediğimiz bu gelir elde etme metodu, ciddi anlamda uzmanlık isteyen ve vakit alan bir uğraşıdır. Günler, hatta geceler boyunca yapılan araştırmaların neticesinde çıkarılan kaliteli içerikleri; web sitesi sahiplerine satarak kazanç elde etmeye dayanan bir yöntemdir.

Eğer bu yöntemle internet üzerinden para kazanmak gibi bir düşünceniz varsa, uzman olduğunuz ve yazmaktan sıkılmadığınız konulara yönelmenizi tavsiye ederiz. Yazdığınız makaleleri satmak için ise bu işe aracı olan web sitelerini kullanabileceğiniz gibi, içerik ihtiyacı olan site sahiplerine de ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Afilliate ile Para Kazanma

Elinizde ürün olmadan e-ticaret yapmanın başka bir yolu da affiliate marketing ile para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde ürün ya da hizmetle alakalı reklamlar ve tanıtımlar yayınlayarak, müşteriyi satışı gerçekleştiren web sitesine yönlendirmek gereklidir. Bu satış biçimine dilimizde “gelir ortaklığı” veya “satış ortaklığı” isimleri de verilmektedir.

Affiliate marketing’de satacağınız her ürüne ait bir url adresiniz olur. Bu url adresi her ürün ve her satıcı için benzersiz olarak oluşturulur fakat aynı ürüne yönlenir. Örneğin, hosting hizmetlerinin gelir ortaklığı ile satıldığını düşünürsek, normalde “https://www.hosting.com.tr/hosting/” şeklinde olan bağlantı adresi; her satıcı için klonlanır. Mesela; satıcılardan biri için https://www.hosting.com.tr/hosting121/, diğeri için ise “https://www.hosting.com.tr/hosting967/” şeklinde… Kısacası aynı ürünü satan herkeste farklı url adresleri vardır ama tüm url adresleri aynı sayfaya yönlendirilir. Dolayısı ile müşterinin hangi satıcının yönlendirmesi ile siteye geldiği anlaşılabilir.

Affiliate marketing ile gelir elde etmek için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Zira adı üzerinde “satış ortaklığı” olan bu sistemde, sadece ödemesi alınmış yani kesinleşmiş satışlardan komisyon geliri elde edebilirsiniz. Bu sebeple hem satacağınız ürünü ya da hizmeti, hem de tanıtım kanallarınızı iyi seçmeniz gereklidir.

Gelir ortaklığı sistemlerinde genelde Youtube ve forum sitelerinden yapılan tanıtımlardan faydalanılır. Google Adwords reklamları pek tercih edilmez. Çünkü sizin bağlantınız üzerinden yapılan her tıklama satış ile sonuçlanmaz ama siz her tıklama için para ödemek zorunda kalırsınız. Bu durum da reklam maliyetlerinin komisyon gelirlerinden daha fazla olmasına sebebiyet verir.

Kısacası affiliate marketing oldukça zor bir iştir. Ama yine de denemek isterseniz, aşağıdaki firmalar ile irtibata geçebilirsiniz.

Android ve IOS Uygulamalar Geliştirerek Para Kazanma

İnternet üzerinden para kazanmanın başka bir yolu da, Google Play Store Uygulama Marketi ve AppStore üzerinden gelir elde etmektir. “İyi de ben uygulama kodlamayı bilmiyorum ki…” dediğinizi duyar gibiyiz. İnanın eğer yeteri kadar reklam bütçeniz varsa, uygulama kodlamanıza gerek yok. Bu site üzerinden satın alacağınız herhangi bir uygulamayı, ciddi bir reklam bütçesi ile tanıtarak; uygulamanızdan üyelik satışı ya da reklam geliri elde edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur, reklam bütçenizin yeterli olmasıdır. Yani gerekirse 5 haneli rakamlara ulaşabilecek bir bütçeden bahsediyoruz.

Dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise; uygulamanın çok popüler ya da az popüler olmamasıdır. Çok popüler uygulamalar piyasada doygunluğa ulaşmıştır. Az popüler uygulamalar ise tutmamıştır. Sizin arayışınız; kaliteli, ilgi çekici ama yeteri kadar reklam yapılmadığı için popülerleşmemiş uygulamalar arasında olmalı.

Oyun Oynayarak Para Kazanma

E-spor, gün geçtikçe gelişmeye devam eden ve katılımcılarına para kazanma şansı tanıyan büyük bir fırsat. Ayrıca online oyun yayınlarını farklı platformlardan takip eden milyonlarca insan mevcut. Siz de popüler bir oyunda ustalaşarak internet üzerinden para kazanabilirsiniz.

Sosyal Medya Üzerinden Para Kazanma

Akıllı telefon kullanan herkesin en az bir sosyal medya hesabı olduğunu düşünürsek; Instagram, Facebook, Twitter gibi mecralardan para kazanmanın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer takipçi sayısı yüksek bir sayfaya sahip olabilirseniz; “influencer marketing” isimli yöntemle sosyal medyadan reklam geliri elde edebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken, öncelikle insanların takip etmekten zevk alacağı bir tema bulmak ve bu tema üzerine inşa ettiğiniz hesabınızı sürekli güncel tutmak yani sık aralıklarla içerik paylaşmak olmalıdır.

Hem Türkiye’de, hem de dünyada; mizah içerikli gönderi yayınlayan sosyal medya hesapları ilgiyle takip edilmektedir. Eğer mizah içeriği yaratma konusunda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız, hatırı sayılır bir emekten sonra influencer marketing ajansları sizinle irtibata geçecektir.

Dropshipping Yaparak Para Kazanma

E-ticaret ile internetten para kazanma işinin başka bir şekli de dropshipping sistemidir. Ne olduğunu anlatmadan evvel küçük bir uyarı yapmak isteriz. İnternet üzerinde sürekli reklamları dönen dropsipping eğitimlerinin neredeyse tamamı, hayal tacirliğinden ileri gitmemektedir. Bu eğitimlere binlerce Lira harcasanız bile, anlatılanları uygulamanız ya da sonuç almanız imkansız olabilir. Zira dropshipping handikapları itibarı ile oldukça zor bir ticaret şeklidir.

Uyarımızı yaptıktan sonra “dropshipping nedir?” sorusuna cevap vererek tanım yapmaya ve bu para kazanma yöntemini anlatmaya başlayabiliriz. İngilizce olan dropshipping teriminin Türkçe karşılığı “damla nakliye” şeklindedir. Bu ticaret türünde, ürünler sizin deponuzda ya da dükkanınızda değildir. Siz sadece reklam yaparsınız ve alığınız siparişleri ürünün tedarikçisine veya üreticisine iletirsiniz. Tedarikçi de sizin adınıza ürünü müşterilere gönderir. Böylece ürün almak için herhangi bir sermaye ayırmamış olursunuz.

Yukarıdaki paragrafı okuduğunuzda kusursuz ve mantıklı bir para kazanma sistemi olarak görünen dropshipping’in; birtakım zorlukları bulunmaktadır. Kronikleşmiş hale gelen bu zorluklar nedeni ile dropshipping ile para kazanmak nerede ise imkansızdır. Öncelikle internetten para kazanmayı vaat eden bu metottan gelir elde etmeyi engelleyen şey bizzat internetin kendisidir. Çünkü artık tedarikçilerin birçoğu “üreticiden tüketiciye” sloganı ile kendi internet sitelerinden satış yapmaktadır. Piyasada rekabet edebilmek için de oldukça düşük karlılıkla çalışmaktadırlar. Hali ile dropshipping yaparak para kazanmak isteyen kişilere imkan tanısalar bile, gelirler reklam giderlerini karşılamamaktadır.

Uluslararası olarak yapılan (tedarikçi ve müşterinin farklı ülkelerde olduğu) dropshipping işleri de Alibaba ve AliExpress sayesinde bitmiştir. Zira uluslararası dropshipping genelde, Çin’den tedarik edilen ürünlerin diğer ülkelere satılması mantığı ile yapılır. Lakin günümüzde 3 işçi ile mal üreten Çinli atölyelerin bile bu sitelerde ürün satış sayfası bulunmaktadır. “Yerinizde olsak almayız” şeklinde tavsiyede bulunduğumuz dropshipping eğitimlerinin hemen hemen tamamında da uluslararası dropshipping yöntemi anlatılmaktadır.

Kısacası dropshipping ile para kazanma devrinin kapandığını düşünmekteyiz. Ancak ciddi ülkeler arası e-ticaret için ciddi bir bütçe ayırmayı planlıyorsanız, başka bir yazıda anlatacağımız Amazon FBA ile para kazanma yöntemini denemenizi öneririz.

Upwork ile Freelancer Olarak Para Kazanma

Upwork, freelancer ve bir freelancer ihtiyacı olan müşterilerin bulunduğu bir platformdur. Burada insanlar çeşitli niteliklere sahip insanları bularak kendi işleri için yardım talep edebilmektedir. Siz de burada kendi yetkinliğiniz konusunda bir profil oluşturarak insanlara yardım edebilir ve para kazanabilirsiniz.

Domain Alıp Satarak Para Kazanma

Domain yatırımcılığı, güzel bir para kazanma yönetimidir. Dünya üzerinde hergün milyonlarca alan adı boşa çıkmakta ve kayıt edilmektedir. Siz de boşa düşen jenerik domainleri takip ederek kayıt edebilir, sonrasında da satışa çıkararak kâr elde edebilirsiniz.
Hemen domain sorgulamak için https://www.hosting.com.tr/domain/domain-sorgulama/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

AirBnb ile Oda Kiralayarak Para Kazanma

AirBnb, bir oda, daire, villa veya çiftlik dahi kiralayabileceğiniz uluslararası bir kiralama sitesidir. İnsanlar burada kiralamak istedikleri yerlerini paylaşarak diğer insanlara sunarlar. Evinizin kullanılmayan odasını kiralayarak para kazanabilirsiniz.

T-shirt Satarak Para Kazanma

Yaratıcı tasarımlar ile T-shirt satarak internet üzerinden para kazanabilirsiniz. Günümüzde yaratıcı tasarımlar yoğun ilgi görmekte ve insanlar bu özgün tasarımları satın alma niyetindelerdir. Bu da internetten para kazanma şansını ortaya çıkartmaktadır.

Webinar Düzenleyerek Para Kazanma

Görev Yaparak Para Kazanma

İnternetten para kazanma işinin son trendi; “görev yap para kazan” servisleri oldu. Dünyaca ünlü Bounty uygulamasının Türkiye’ye gelmesi ile meşhur olan bu iş, son günlerde evrim geçirmiş halde piyasada dolaşıyor. Zira Bounty; mobil uygulama üzerinden sıradan insanlara gizli müşteri, hizmet tanıtımı, hizmet satışı görevler karşılığında para ödemekteydi. Fakat günümüzde basit web siteleri ve mobil uygulamalar ile Google Haritalar servisinde yayınlanan işletmelere puan ve yorum yapma, uygulama marketlerde bulunan uygulamaları indirme ve yorumlama, web sitelerine yorum girme gibi işler de veriliyor.

Bu konudaki tek tavsiyemiz, ödemenizi alacağınızdan emin olmadığınız hiçbir servisi kullanmamanız yönündedir.

Anket Doldurarak Para Kazanma

Bir türlü kimsenin çözemediği, çözenin de ciddi bir ek gelir elde edebildiği anket siteleri; neredeyse 20 yıldır  “anket doldur para kazan” sloganı ile internet üzerinden para kazanma vaat ediyor. Aslında işin püf noktası İngilizce bilmek ve yabancı anket siteleri ile çalışmaktan geçiyor. Elbette servisin size sürekli yeni anketler sunmasını sağlayacak başarılı profiller oluşturmakta.

Eğer internetten para kazanmanın bu yöntemi ile ilgileniyorsanız, aşağıdaki siteleri inceleyebilirsiniz.

Link Kısaltarak Para Kazanma

Aslında bu yönteme internetten para kazanma metodu demek yerine, internetten harçlık elde etme yöntemi demek daha doğru olur J Zira binlerce etkileşime düşük gelirler elde edeceğiniz bu metot; program indirme linkleri paylaşımında bir miktar para kazanmanızı sağlayabilir. Ancak çok izlenen Youtube videoları altında verilen bağlantılarda ya da çok okunan bir yazı içerisinde mutlaka tıklanacak bir linkte kullanılır ise kazançlar tatmin edici olabilir.

Uğraşması bile çileden çıkarıcı bu işle “ben uğraşırım” derseniz, aşağıdaki link kısaltma servislerini kullanabilirsiniz.

E-Ticaret ile Para Kazanma

Buraya kadar saydığımız internetten para kazanma yolları size yeteri kadar cazip gelmemiş olabilir. Zira internetten para kazanmaya yeni başlayacak olan biri (hele bir de yaşı nedeni ile teknolojiye ayak uydurmakta zorlanıyor ise); yukarıdaki yöntemlerle gelir elde etmekte ziyadesi ile zorlanabilir. Eğer “daha elle tutulur yöntemlerle internet gelirim olsun” diyenlerdenseniz, e-ticaret ile para kazanma seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Günümüz şartlarında e-ticaret ile para kazanabilmeniz için hem bir sanal mağazaya sahip olmanız, hem de N11, HepsiBurada, GittiGidiyor gibi Pazar yeri platformlarında bulunmanız gerekmektedir. Sadece sanal mağaza kurmak ya da sadece pazar yeri platformlarında olmak; e-ticaret ile para kazanmak için yeterli değildir.

Bir e-ticaret sitesi kurmak için Hazır Site Aracı isimli üründen faydalanabilirsiniz. Ayda sadece 2,49 USD (doğru okudunuz. Alan adı, hosting ve e-ticaret modülü dahil ayda 3 USD bile değil.) ödeyerek, profesyonel görünümlü bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

E-ticaret işinden para kazanmanın ilk kuralı, reklam için yeterli bütçeyi ayırabilmektir. İnternet üzerinden yapılan satışlara reklam bütçesi ayırmak, gerçek hayatta yapılan satışlara reklam bütçesi ayırmaktan daha önemlidir. Zir gerçek bir dükkana tesadüfen bir müşteri girebilir. Ama internet üzerindeki dükkanınıza müşteri sokmanızın tek yolu reklam vermektir. Eğer tanıtım için ciddi bir reklam kampanyası oluşturacak maddi gücünüz yoksa bu metodu denemeniz hayal kırıklığından öteye gitmeyecektir.

Bitcoin ile Para Kazanma

Bitcoin diyoruz ancak birçok kripto para birimi mevcut ve tabi ki bunların en popüleri ve pahalısı Bitcoin. Bitcoin başta olmak üzere, Ethereum, Ripple, Dogecoin, Litecoin gibi birçok para birimine yatırım yaparak para kazanabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir konu var. O da bu piyasaları çok sıkı takip etmeniz ve buna göre aksiyonlar almanız gerekiyor. Tavsiyemiz, kripto paralara yatırım yapmadan önce ufakta olsa bir eğitim almanız. Bu eğitimleri internet üzerinde ve Udemy üzerinde bulabilirsiniz.

Özellikle yakın zamanda NFT tarafında büyük gelişmeler yaşandı ve Kripto birimleri ile NFT satın alabilir ya da satarak para kazanabilirsiniz. Opeansea web sitesi üzerinden hesap oluşturup siz de sanatsal tasarımlarınızı satabilirsiniz.

Metaverse dünyasında Kripto işlemler yaparak altcoin alıp satabilir ve para kazanabilirsiniz.

Not: Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Editör: TE Bilişim