Ülker Sports Arena'da gerçekleşen etkinlik 4 gün sürdü. 1992 yılından bu yana Amerika merkezli First Vakfı tarafından düzenlenen ve 14-18 yaş arası gençlerin katıldığı FRC'nin sezon dışı turnuvalarından biri olan Türkiye ayağı bu yıl üçüncü kez gerçekleşti. Fikret Yüksel Vakfı’nın desteğiyle gerçekleşen turnuvada 54 takım, 6 haftada tasarladığı robotları yarıştırdı.

TÜRKİYE'DE İLK RESMİ FRC 2018'DE YAPILACAK

Türk takımlarının 2008 yılından bu yana Amerika'daki turnuvaya katılmaya başladıklarını dile getiren Fikret Yüksel Vakfı Türkiye Temsilcisi Ayşe Selçuk, "Tüm takımlara bu imkanı veremediğimiz için katılımcı sayısını artırmak ve bu fırsatı daha fazla öğrenciye sağlayabilmek adına turnuvayı buraya getirmek önceliğimizdi. Bunu gerçekleştirmek için de sezon dışında bir etkinlik yaptık. Çünkü FRC yarışmaları dünyada aynı anda yapılır ancak Türkiye'de resmi bir yarışma yok henüz bu nedenle sezon dışı bu etkinliği yapıyoruz. Böylece öğrenciler Amerika'ya gitmeden aynı deneyimi Türkiye'de daha ekonomik bir şekilde yaşayabiliyorlar. Bunun için çabaladık. Şu anda 54 takım var. Ama 2018 yılının Mart ayında resmi olarak ilk FRC'yi Ülker Sports Arena'da yapacağız. Bu da Türkiye'de ilk uluslararası FRC etkinliği olacak" diye konuştu.

2017 ROBOTİK YARIŞMASI TÜRKİYE ŞAMPİYONU İSTANBUL AVRUPA SINAV KOLEJİ

Yarışmaya bu yıl ikinci kez katılan Avrupa Sınav Koleji öğrencileri 54 okul arasından ilk 8’e kalmayı başardı. Büyük bir mücadeleyle geçen final müsabakalarında rakiplerini geride bırakan Avrupa Sınav Koleji Eurobotics takımı Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

2017 yılı Türkiye birincisi olan Eurobotics Takımı, daha önceki yarışmalarda da dereceye girmiş, Türkiye’de Rookie Ödülünü, Amerika’da ise Team Spirit Award ödülünü ülkemize kazandırmıştır.

Avrupa Sınav Koleji Eurobotics takımı Bilim, teknoloji, inovasyon ve mühendislik alanında 2018 yılında Amerika’da düzenlenecek yarışmada ülkemizi temsil edecek.

İSTİKLAL MARŞINI KENDİLERİ SÖYLEDİ, BAYRAĞI ROBOTLARINA ÇEKTİRDİLER

Avrupa Sınav Koleji öğrencileri belki de Türkiye’de ilk kez İstiklal Marşını okurken Türk Bayrağını göndere robotları çekti.

Editör: TE Bilişim