~~iPhone 6 serisinde bile cam kırılma tehlikesi yüksek olunca Apple kırılmaz cam teknolojileri üzerine çalışmaya başladı. Bir çok Patenti bulunan Apple firması özellikle kırılmazlık üzerine yeni çalışmalar yapacak. Muhtemelen bunun etkisi en çok iPhoe 7 telefonlarda olabilir.

Teknoloji markalarından Apple, son olarak Eylül ayında 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutlarına sahip yeni iPhone 6 ve 6 Plus modellerini duyurmuştu. Ancak son duyurulan iPhone 6 ve 6 Plus, ekranlarının bombeli olması nedeniyle, önceki iPhone modellerine kıyasla, çok daha kırılgandı.

Ancak Apple, iPhone 6’da yaşanan bu dayanıklılık sorununu kökünden çözecek bir adım için harekete geçti.

Apple’ın Amerika Patent ofisinden aldığı yeni bir patent, telefonun kırılma ihtimalini, büyük oranda düşürecek gibi görünüyor.

Patente göre, telefon düştüğünde içerisindeki sensörler yardımı ile yere çarpmadan düşme açısını değiştirecek. Bu şekilde telefonun ekranı ya da kırılmaya müsayit diğer bölümleri yerine, arka kapak gibi daha dayanıklı bölümler zarar görecek.

Kedilerin dört ayak üstüne düşmesine benzetilen teknoloji için Apple, uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyormuş.

Telefonun düşmesinden ziyade, kasıtlı olarak fırlatıldığında dahi kırılma ihtimalini düşürecek bu teknolojinin, bir sonraki iPhone modelinde kullanılma ihtimali de, bir hayli yüksek.

Yani önümüzdeki yıl tanıtılacağını tahmin ettiğimiz iPhone 6S, düştüğünde kolayca ekranı kırılan bir telefon olmayabilir.

Editör: TE Bilişim