Youtube fenomeni Ruhi Çenet kendi bahçesine kurduğu güneş paneli tarlasını bir videoyla anlattı.

Konuşmasına güneş enerjisinin önemini vurgulayarak başlayan Ruhi Çenet "Günümüzde tükettiğimiz enerjinin yüzde seksen altısını fosil yakıtlardan karşılamaktayız petrol doğalgaz ve kömür gibi bu fosil yakıtlar milyonlarca sene önce hayvan ve bitki kalıntılarının kimyasal tepkime geçirmesi sonucu oluşmuşlardır ve belli bir yerde kısıtlı bir rezervde bulunmaktadırlar. Buna karşın yenilenebilir enerji belli bir düzen içinde sürekli olarak devam eden doğal süreçteki enerji akışından elde edilir. Güneş enerjisi gibi güneş enerjisinden en fazla yaralanan ülkelerin başında Çin gelmekte bu ülkeyi Japonya,Almanya ve ABD izlemekte yılda 200 günü güneşli geçen ülkemiz ise güneş enerjisi bakımıdan en şanslı ülkeler arasında yer alıyor. Fakat ülkemizin güneş kalitesi değerlendirilmek için bu kadar fazlayken ekonomik güneş enerjisi potansiyelimizin sadece yüzde ikibuçuğunu (%2,5)kullanmakta ülkemiz ben de güneş panelleri toplayarak uzun vadeli bir yatırım yapmak istiyorum.
Ayrıca bilindiğinin aksine güneş panelleriyle kışın da enerji üretilebilmekte biz de ürettiğimiz enerjiyi farklı amaçlar için kullanıcaz." ifadelerini kullandı.

Devletin güneş enerjisi yatrımları hakkındaki teşviklerine de değinen Çenet "10 yıl sonra bu güneş panelleri daha da yaygınlaşacak belki. Yeni norm haline gelecek bu tarz yatırımları şimdiden yapmak çok önemli. Aynı zamanda devlet teşvikleri var .Devlet eğer güneş paneli ile enerji üretiyorsanız,bununla alakalı size satın alma garantisi veriyor. Yani ürettiğiniz enerjiyi hiç merak etme nereye satacağını düşünme ben alacağım diyor." dedi.

Ayrıca güneş enerjisinin bir yatırım oldğuna da dikkat çeken Çenet "2019 yılının ortasında devletin çıkarmış olduğu bir yasayla birlikte mesken evlerde 10 kilowatta kadar satış izniniz var. İleride bundan faydalabailirsiniz. " diye belirtti.

Editör: TE Bilişim