Zoom gibi görüntülü görüşme uygulamalarının benzer kolaylıklarını oluşturmaya çalışan WhatsApp, tarzındaki standart görüntülü görüşmelerin işini zorlaştırıyordu. WhatsApp bu engeli giderme kararı aldı.

Normalde kullanıcıların WhatsApp görüşmelerini sonuna kadar takip etmesi için görüşme davetini alması ve görüşme bitene kadar da beklemesi gerekiyordu. Uygulamadan çıkış yaptığı ya da daveti reddettiği zaman tekrar giremiyordu. 

Katılıma açık aramalar olarak tanımlanan yeni özellik kullanıcının grup görüşmelerinde daha esnek olmasını sağladı. İlk olarak davet ekranında kullanıcı kimlerin görüşmede olduğunu ve kimlerin daveti kabul ettiğini görebiliyor. 

İkinci olarak davet bilgi ekranında kullanıcı daveti yoksaymış olsa bile sonradan Arama listesinden tekrar katılabiliyor. Ayrıca görüşmeden çıktıktan sonra da yine bu listeden katılma şansı var. Böylece duruma göre aynı anda başlayan farklı sohbetler varsa kaçırmamış oluyor veya ani gelişen durumlarda ayrılması gerekirse yeniden sohbete dönebiliyor. 

Editör: TE Bilişim