Android ve iOS üzerinden WhatsApp kullanıcılarının birbirlerine kolayca ve hızlı bir şekilde para göndermelerini sağlayacak WhatsApp Ödeme Hizmeti, Hindistan’da sunulmaya başlandı.
İlk gelen raporlara göre uygulamanın test sürümü iOS ve Android sistemlerde farklı versiyon numaraları ile geliyor.

iOS kullanıcıları V2.18.21 güncellemesini alırken, Android kullanıcıları ise V2.18.41 sürümünü yükleyecekler.

WHATSAPP PAYMENTS OLARAK GEÇECEK

Şirket, uygulama dağılımını şimdilik tamamen seçtiği kullanıcılar üzerinden veriyor.

Ağustos 2017 itibariyle çalışmalarına başlanan yeni ödeme sistemi, uygulama içerisinde WhatsApp Payments olarak geçecek.

Normalde 2017 sonuna kadar gelmesi planlanan yeni özelliğin ertelemeler nedeniyle 2018’in ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

 Grup sohbetlerinde görüntülü görüşme imkanı 

Öte yandan Whatsapp'ın yayınlanacak yeni sürümünde kullanıcılar artık grup sohbetlerinde görüntülü görüşme imkanı bulacak. Peki bu nasıl olacak?

Whatsapp'ın bir süredir üzerinde çalıştığı özelliğin detayları ortaya çıktı. Popüler uygulamaya yakında görüntülü grup sohbet özelliğinin gelmesi bekleniyor. Peki WhatsApp görüntülü grup sohbeti nasıl kullanılacak? Bu özellik, WhatsApp beta 2.17.437 güncellemesinde gizlenmiş olarak bulundu. Rapora göre, en fazla dört katılımcının (arayan dahil) bir grup görüşmesine izin verileceği görünüyor. İlerleyen zamanlarda bu özellik geliştirilebilir.

Grup video görüşmelerinin yanı sıra, WhatsApp’a Facebook’un Messenger uygulamasındaki benzer çıkartmaları da gelebilir. Android için en yeni WhatsApp beta sürümü olan 2.18.32’ye yeni bir simge geldi ve gif simgesinin yanında görünüyor. Bu simge WhatsApp Stickers Packs Store olabilir.

Mağaza, öne çıkan ve benim bölümünden oluşmaktadır. Ayrıca kullanıcıların çıkartmalara göz atmasına, indirmesine, izlemesine ve silmesine yarıyor.

Editör: TE Bilişim