~~Merkezi İsviçre’nin Lozan kentinde olan Avrupa Topluluğu Kalite Araştırma Kuruluşu’nun sağlık alanında verdiği Avrupa En İyi Uygulama Ödülü bu yıl Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne veriliyor. Avrupa En İyi Uygulama Ödülü, toplam kurumsal kalite değerlendirmesinde üstün performans gösteren büyük ve orta ölçekli uluslararası kurum ve kuruluşlar arasından seçilen kuruluşa veriliyor. Avrupa Topluluğu Kalite Araştırma Kuruluşu’nun (ESQR) bu yıl Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenleyeceği ödül törenine Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Avustralya ve Afrika’dan kurum ve kuruluşlar da katılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel Avrupa Topluluğu Kalite Araştırma Kuruluşu’nun Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne vereceği Avrupa En İyi Uygulama Ödülü’nü almak üzere beraberindeki heyetle Avusturya’nın başkenti Viyana’ya hareket edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi 5 kıtaya yayılan hizmetleri, geliştirdiği işbirlikleri ve en çağdaş uluslararası standartlarda ortaya koyduğu toplam kurumsal kalite dolayısıyla bu yıl yedi uluslararası kurumsal kalite ödülüne layık görüldü.

Avrupa Kalite Araştırma Kuruluşu’nun verdiği toplam kurumsal kalite ödüllerini alanlar arasında Philips Hollanda, İngiltere’den Bedford College, yine İngiltere’den Batı Avrupa’nın en büyük mühendislik kuruluşu Drallim Industries, Japonya’dan SANSAN Incorporation ve YAMATO Holdings, İsveç’den Plantagon, Danimarka’dan Carlsberg Breweries gibi dünyaca ünlü şirketler de yer alıyor.

Editör: TE Bilişim