Yılmaz: 81 ilin dijital ikizi oluşturulacak

Yılmaz: 81 ilin dijital ikizi oluşturulacak
81 ilin dijital ikizi oluşturulacak, 187 belediyede akıllı şehir birimleri kurulacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Türkiye Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulu'nun 6'ncı Olağan Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı'ndaki ilerlemeler, kamu kurumlarının Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) projeleri ve 2030 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı ele alındı.

Yılmaz, coğrafi bilgi sistemlerinin önemine değinerek, doğru ve güncel verilerle desteklenen kararların kamu kaynaklarının etkin kullanımına ve vatandaş memnuniyetine katkı sağladığını vurguladı. Haziran ayından itibaren e-Devlet Kapısı ile entegre çalışan Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi'nin, 630 coğrafi veri katmanını içerdiğini ve 240 bini aşkın kullanıcıya ulaştığını belirtti. 2024-2030 Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı'nın 2024 yılına ait göstergelerinin kümülatif gerçekleşme oranının yüzde 87 olduğunu açıkladı.

14 bakanlık ve 53 birim tarafından yürütülen 126 CBS projesinin 5 milyar TL'lik bir büyüklüğe ulaştığını belirten Yılmaz, bu projelerin vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını söyledi. 2030 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi kapsamında 81 ilin interaktif dijital ikizlerinin oluşturulacağını, 187 belediyede akıllı şehir birimlerinin kurulacağını ve yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti gibi teknolojilerin şehir altyapılarına entegre edileceğini duyurdu. Yerli yazılım çözümlerine öncelik verileceğini ve 2030 yılına kadar 500 girişimci şirkete destek verileceğini ifade etti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.