Bilişim Uzmanı Adem Taşkaya sosyal medya hesabından şunları söyledi " WhatsApp 'ta son zamanlarda farklı sorunlar var..! İsrail'li şirket Black Cube https://www.blackcube.com/ Türkiye vb. ülkelerde Whatsapp için özel çalışmalar yapıyor! 
Ardında MOSSAD olduğu, şirket statüsü altında bir çok istihbarı çalışmada bulunduğu gözlenebilir!"


Black Cube nedir?

Black Cube (İbranice olarak: בלאק קיוב) Londra, Paris ve Tel Aviv’de faaliyet gösteren ve BC Strategy Ltd.’nin ticari adı olan bir özel istihbarat ajansı. Şirket, 2010’da İsrail vatandaşı emekli istihbarat subayı Dan Zorella ve Avi Yanus tarafından kuruldu. 

İsrail istihbarat birimlerinin elit insan gücünü istihdam ettiler. 

Şirketin personelinin İsrail hükümetine ve istihbarat teşkilatlarına yakın bağları bulunduğu biliniyor.

Black Cube’un birincil çalışma alanı, yargı alanındaki davalar. Hakemlik ve beyaz yaka suç davalarında; istihbarat, kanıt ve stratejik danışmanlık hizmetleri desteği sunuyor. 

Black Cube (Kara Küp); New York'ta 2017’de Harvey Weinstein hakkında yazan gazetecilerin araştırılmasında rolü olduğunun ortaya çıkmasıyla popülerleşti. 

Black Cube; antik Mısır mitolojisi ile bağlantılı ve bu kültün sembolü.

Black Cube personelinin 30’dan fazla yabancı dili konuşabiliyor. 

Farklı yerel kültürleri tanıyan çok dilli arka planıyla faaliyet gösteren ekip, 70’in üzerinde ülkede; Avrupa, Orta Doğu, Eski Sovyetler Birliği, Latin Amerika’da farklı sektörlerde hizmet sunuyor.

Black Cube’ın insan kaynakları; İsrail istihbaratının seçkin birimlerinden emekli olmuş, konusunda uzmanlaşmış ajanlardan oluşturuluyor. Hukuk bürolarıyla irtibatlı çalışıyorlar. Karmaşık çok yargı davalarının çözümünde dedektiflik benzeri inisiyatif yüklendikleri zaman zaman haber konusu olabiliyor.

Çalışanlarının bir diğer özelliği iyi bir ajan oldukları kadar iş aldıkları ülkelerinin hukuk sistemlerini iyi tanımaları ve bağlantıları sayesinde nüfuz edebilmeleri. 

Bu açıdan bakıldığında Black Cube’ın, prestijli uluslararası hukuk firmalarına ve odalarına dava desteği sağlama konusunda geniş deneyime sahip olduğu görülebilir. Etkileyici sicili, çok uluslu izleme ve kurtarma, dolandırıcılık tespiti, kara para aklama önlemleri araştırması, hükümet ve mali kurumlarda yolsuzlukları ortaya çıkarma ve çok sayıda hukuk ve ceza davasında kritik yardım sunma gibi etki ajanları yaptıkları söylenebilir.

İsrail’in seçkin istihbarat birimlerinin emekli çalışanları tarafından harekete geçirilen hazırlanan Black Cube, sivil bir istihbarat şirketi görünümünde. 

Farklı ülkelerdeki kamu kurumlarının, mali, ülke güvenliği ve siyasi işlevlerini yerine getirmek için istihbarata sürekli ihtiyaçlarını çok iyi analiz eden Black Cube kamu sektöründen gelen personelinin kapasitesiyle ilgili derin bir anlayışı, özel sektörün becerikliliği ve yaratıcılığı ile birleştiriyor. 

Şirket, çeşitli istihbarat hizmetleri sunmaktadır ve karmaşık durumlarla mücadele etmek ve alakalı ve görev kritik istihbaratlarını zamanında tedarik etmek için elit bir ekip olarak faaliyet gösteriyor. 

İstihbarat ve güvenlik alanında günümüz pazarlarında rekabet edebilmek için şirketlerin kurumsal zeka analizlerini yapan Black Cube; Bu tür bir istihbarat, pazar araştırması, iç gözlem, jeopolitik risk analizi, satıcı ve ortak araştırması, rakip analizi ve siyasi risk değerlendirmesi ve bunların hepsi de bu tür bilgilerdeki gerçek zamanlı dalgalanmalarını, isteyen kişi, şirket ya da devlet kurumlarına aktarıyor. Black Cube, bir şirketin gerektirdiği tüm istihbarat servislerini sağlar ve alanındaki dünya çapındaki şirketler ile güçlü bir işbirliği oluşturur.
 

Editör: TE Bilişim