Peki, Instagram’ın en yeni özellikleri arasında en çok hangilerinin beğeni topladığını biliyor musunuz? İşte bu fotoğraf paylaşım platformunun en beğenilen özellikleri!

Orijinal Fotoğrafla Düzenlenen Fotoğrafı Karşılaştırmak

Bildiğiniz gibi Instagram’da fotoğrafların daha güzel ya da daha etkileyici bir görünüm kazanması için çeşitli filtreler uygulanabiliyor. Bu filtreler ile fotoğrafların daha güzel görünmesi amaçlanıyor olsa da daha kötü bir görünüm kazanması da söz konusu olabiliyor. Bu yüzden fotoğrafı paylaşmadan önce orijinal ile kıyaslamak harika bir seçenek! Instagram kullanıcılarına bu şansı sunuyor. Ancak bu özelliği düzenlenen fotoğraflar üzerinden yapmak gerekiyor. Öncelikle fotoğrafın paylaşıma hazır olan formuna gelerek fotoğrafın üzerine basılı tutun. Birkaç saniye basılı tutmanız durumunda fotoğrafın filtre uygulanmamış yani orijinal halini görüntüleyebiliyorsunuz. Bıraktığınız anda da filtreli fotoğrafı yeniden görüyorsunuz.

Paylaştıktan Sonra Etiket Ekleme

Etiket kullanımı aslında paylaşımınızın daha fazla sayıda kişi tarafından görülmesini de sağlar. Fotoğrafınızı paylaştıktan sonra da etiket eklem şansına sahipsiniz. Bu sayede paylaştığınız fotoğraflara ya da fotoğrafın konusunda ilgi duyan Instagram kullanıcıları sizin paylaşımınızı çok daha kolay bulabiliyor. Elbette etiket kullanımını ısrarla tavsiye ediyor olsak da etiketlerin nasıl kullanılması gerektiğinin, bir başka deyişle doğru şekilde kullanılmasının da bir o kadar önemi var. Aksi halde etiket kullanımı ters tepebilir. Aynı zamanda paylaşımlarınızın etiket bölümünü doldurmanız da bir o kadar yanlış!

Fotoğrafları ASCII Formunda Görüntülemek

Belki de Instagram kullanıcılarının şimdiye dek en çok eğlendikleri ve beğendikleri özellik bu olabilir. Instagram fotoğrafları ASCII kod düzeni ile birlikte muhafaza ediyor. Bu sistemde herhangi bir fotoğrafınıza bakmak istediğinizde de söz konusu şekilde kodlanmış haliyle görüntülüyorsunuz. Eğer siz de paylaşımlarınızı bu kodla görüntülemek isterseniz öncelikle fotoğrafı tam ekran olarak açın. Fotoğrafları tam ekran olarak açtıktan sonra URL sayfalarının sonuna “.txt” yazın ve enter tuşuna basın. Bu sayede fotoğrafınızın ASCII kodlu formunu görüntülemiş olacaksınız. Şayet beğenirseniz bu haliyle de paylaşabilir ve takipçilerinizi şaşırtabilirsiniz. Bu görüntü portre fotoğraflarında daha etkileyici bir duruş kazanıyor, bilginiz olsun!

Paylaşımları Tam Ekran Görüntülemek

Bundan kısa bir süre öncesine kadar paylaşımları tam ekran görüntülemek mümkün olmuyordu. Ancak kullanıcıların bu talebine Instagram kayıtsız kalmadı ve artık paylaşımlar tam ekran görüntülenebiliyor. Bunun için öncelikle Instagram’ın web sürümünü kullanmanız gerektiğini belirtelim. Bilgisayarınızdan Instagram’a kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Tam boy olarak görüntülemek istediğiniz fotoğrafa ya da paylaşımınıza tıklayın. Tıklamanızın ardından URL bölümünde uzun bir açıklama kısmı göreceksiniz. URL satırındaki karakterlere dikkatlice bakın. Burada “?taken-by” ve sonrasında yer alan bölümleri silin. Ardından linkteki karakterlerin sonuna “media/?size=L” karakterlerini ekleyin. Entera basmanız durumunda fotoğrafınızın tam ekran şekilde görüntülenmesini sağlamış olacaksınız.

Instagram Filtrelerini Görünür Hale Getirmek

Bu işlem için öncelikle paylaşım yapma ekranını açın. Ekranın alt bölümünde “+” simgesini göreceksiniz. Buraya dokunarak yeni paylaşım ekranına geçiş yapın. Fotoğrafı seçerek paylaşım ekranına kaydırın ve sağ üstte yer alan “ilerle” yazan yere tıklayın. Ardından düzenleme bölümünde filtreleri sonuna kadar kaydırarak “yönet” bölümüne dokunun. İstediğiniz filtreleri açın ve sonrasında “bitti” yazan yere tıklayın. Böylece dilediğiniz filtreleri açmış olacaksınız ve fotoğraflarınızı düzenlerken kullanabileceğiniz gizli filtreler de açık hale gelmiş olacak. Bildiğiniz gibi ne kadar sıra dışı fotoğraflar paylaşırsanız, takipçi sayınız da o kadar artar! Filtre kullanmaktan kaçınmayın!

Kaynak:

Editör: TE Bilişim