Dünyada vatandaşlığı olan ilk ve tek robot olan Sofia, Birleşmiş Milletler’in kalkınma programının davetlisi olarak “Açık Ortaklık Global Zirvesi”ne katılmak üzere Gürcistan’a geldi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenecek olan “Açık Ortaklık Global Zirvesi”ne katılmadan önce gazetecilerle buluşan robot Sofia şunları anlattı: "Gürcistan’da olmaktan memnunum, çok ilginç bir alfabe ve yazıları var. Ne yazık ki, ünlü mutfağınızı tadamayacağım ama çok samimi ve dost canlısı insanlar görüyorum" ifadelerin kullandı

Yapay zekanın insanların hayatlarını daha sakin ve daha stressiz hale getirdiğine değinen Sofia, "Robotlar insanların hayatlarını kolaylaştırabilir ve daha iyi kararlar alabilmeleri için büyük miktarda yardım yapabilirler" diye konuştu. Gürcü gazetecilerden birinin kadın olmayı sevip-sevmediği sorusuna ise Sofia, "Evet, kadın olarak tanımlanmayı seviyorum. Birçok insan bana kadın hakları hakkında sorular soruyor. Cinsiyet eşitliği koşullarında fikrimi ifade etme şansına sahip olduğuma sevindim" yanıtını verdi.

(İHA)
Kaynak: iha