Vibuy sayesinde dizi, film veya video izlerken beğenilen herhangi bir ürün, tek bir tıklamayla detayları görülebilir veya satın alınabilir hale geldi.

E-ticaretin geleceği olan alışveriş yapılabilir videolar; markaların videolarını etkileşimli hale getirmelerine, bunları tüm online kanallara dağıtmalarına ve yayınladıkları video içeriklerden ayrıntılı data verileri analiz etmelerini sağlıyor.

Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte internet bağlantılarının hızlanarak online videoların tüm dünyada hızla yaygınlaşması, tüketiciler için kişiselleştirilmiş çok sayıda yeni deneyim fırsatını ortaya çıkarırken, video üzerinden ürün satın alma imkânı sunan yeni teknoloji Vibuy ile dijital mağazacılıkta bambaşka bir evrene doğru kapılar açıldı.

İnteraktif video e-ticaret platformu Vibuy, tüketicilerin bir videodaki ürünü satın almak veya sipariş vermek için online videoları tıklanabilir ve interaktif hale getirebilen yeni nesil bir video pazarlama platformu olarak devreye alındı.

Video sayfasından ayrılmadan ürün satın alınabilecek

Vibuy'ın amacı videoların kullanma şeklini değiştirmek, bir video içinde mümkün olduğu kadar fazla etkileşimin gerçekleşmesini sağlamak ve böylece videoları yatırım getiren, ölçülebilir deneyimlere dönüştürmek.

İzleyiciler, videolarda yer alan öğeleri bulmak için ürünlerle sayısız sayfayı filtrelemek yerine, artık video sayfasından ayrılmadan öğeleri sepetlerine ekleyebiliyorlar.

Dinamik, kişiselleştirilebilen video oynatıcısı hem web sitelerine hem de sosyal ağlara kolayca entegre edilebiliyor. Online tüm mecralarda hedef odaklı pazarlama faaliyetleri kurgulanmasına imkân sağlıyor.

Peki, neden Vibuy?

2018 yılında kurulan Smartover, özellikle video, e-ticaret ve seyahat teknolojilerine odaklanan bir girişim. Kurucuları Faruk Çıbuk ve Murat Bilir; reklam, prodüksiyon ve geliştirme alanlarında bir geçmişe sahipler. Yenilikçi ürünler geliştirmeyi amaçlayan şirketin en çok güvendiği ürünlerinin başında, interaktif video e-ticaret platformu Vibuy geliyor.

Yeni nesil platform ile ilgili açıklamalarda bulunan Çıbuk, “Video, başından beri pasif bir pazarlama aracı olmuştur. Şirketler için her şey kârlılığa bağlıdır. Pazarlamada video içeriği tercihi sadece eğlence amaçlı değildir. Şirketler; satışlarını artırmak, marka bilinirliği oluşturmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak için video pazarlamayı kullanıyor” diyerek, “Vibuy, müşterilerimizin video içeriği daha interaktif ve ticari hale getirme taleplerinden doğdu. Kitlelerin markalarla videolar üzerinden direk etkileşime geçmelerini sağladık” ifadelerini kullandı.

Çıbuk, “Önceliğimiz fikrimizin patentli bir teknolojiye dönüşmesiydi, 2 yıl önce bu süreci başlattık ve bunu başardık. Bu süreçte genel olarak prodüksiyon işlerinde birlikte çalıştığımız markalar için demolar hazırladık” dedi.

Dizi veya filmden tek bir tıklama ile ürün siparişi

“Kesinlikle bir Evreka anı olduğunu düşünüyorum!” diyen Çıbuk, “Son 5 yılda kullanıcılar artık her platformda giderek daha çok video görüyorlar. Bir diziyi veya filmi izlerken bir ürünü çok beğendiğinizi düşünün, başroldeki aktrisin o kırmızı çantayı nereden aldığını ya da aktörün kullandığı saatin fiyatının ne kadar olduğunu merak etmeniz bizim için yeterliydi çünkü hepimiz gündelik hayatımızda bunu yaşıyor, izlediğimiz ürünleri sonrasında bulabilmek için ciddi bir efor sarf ediyor ve çoğu zaman da bu bilgilere ulaşamıyorduk. Video içeriklerdeki bu arayışı fark ettiğimiz an, bu boşluğu dolduracak bir fikrimiz olduğunu biliyorduk. Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde video izlerken ilgilendiğim bir şey olduğuna karar verirsem, tek bir tıklamayla tüm ilgili detayları görebilir, ürünü satın alabilir ya da videoyu izlemeyi sürdürebilirim” şeklinde konuştu.

Öte yandan, yakın zamanda mobil uygulamalarını yayına almaya hazırlanan Vibuy hem yerel hem de küresel pazarda kendine yer açmak istiyor.

Editör: TE Bilişim