Manoj Bhargava isimli Hintli iş adamı, geliştirdiği yatay bisikletin, 1 saat çevrildiği zaman bir evin tüm günlük elektrik ihtiyacını giderebildiği belirterek, bisikleti gelecek yıl Hindistan’da 10 bin eve hediye edeceğini duyurdu.

Bhargava, dünya genelinde 1.3 milyar insanın aşırı yoksulluk nedeniyle elektriksiz bir yaşam sürdürmesinden yola çıkarak geliştirdiği bisiklet ile hiç elektriği olmayan veya az elektrikle yaşam sürdürmek zorunda olan milyonlarca eve enerji götürmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bisiklet, yalnızca 1 saat çevrilme ile 10 bin evin 1 günlük aydınlanma ve enerji ihtiyacını ücretsiz bir biçimde karşılayacak. Ev için elektrik üreten yatay bisiklet, başlangıçta 15 veya 20 küçük köyde test edilecek.

Buluşun yüksek elektrik faturalarından şikayet edenler için çok önemli olduğu bildirildi.

Bhargava’nın, ev için elektrik üreten yatay bisiklet dışında da birçok girişimi bulunuyor. Hintli iş adamının daha önce deniz suyunu içilebilir hale getirme, vücut dolaşımını artırma ve grafen kablo aracılığıyla sınırsız miktarda jeotermal enerji sağlama gibi konularda da çalışmalar yaptığı biliniyor.

Editör: Yadigar Hanım