Esenyurt'ta ATM’ye giden vatandaşlar hayatının şokunu yaşadı Esenyurt'ta ATM’ye giden vatandaşlar hayatının şokunu yaşadı

Dolar ve Euro kullanılmayan ülkeler, hem gezip görmek hem de uzun süreli konaklamalar için ideal bir ortam sunuyor. Seyahat etmek için ucuz ülkeler arayanlar için, 2022 ve 2023 yılı içinde hem ulaşım maliyetinin hem de yaşam maliyetlerinin düşük olduğu ülkeleri sıraladık.

Vietnam

Ucuz ülkeler içinde ilk sırada Vietnam’a yer vermek gerekiyor. Asya’nın eşsiz doğası ve birbirinden özel görülecek yerleri ile öne çıkan ülkesi Vietnam birçok seyyahın rotasına eklediği bir ülke. Vietnam’ın sayılacak birçok özelliği olsa da iilk sırada ucuz olması öne çıkıyor. Konaklama, yeme içme ve diğer giderler Vietnam’da oldukça uygun seviyede. Doğayla iç içe bu Asya ülkesi bu nedenle yurtdışında gezilecek ucuz ülke arayanlara hitap ediyor.

Vietnam’a gitmek için pasaport şartı mevcut. İklim özelliklerine bakıldığında Vietnam’a gitmek için en uygun zaman aralığı Aralık ile Şubat arası. Büyük bir ülke olan Vietnam’da kuzeyde hava sıcaklığı oldukça düşükken, günek kesimi ise sıcak iklime sahip. Şehirlerarası yolculukların otobüs ya da trenle gerçekleşebildiği Vietnam’da Cu Chi Tunnel, Hoan Kiem Gölü ve Ben Thanh Market görülmesi gereken yerlerden. War Remnants Museum ise Vietnam savaşının hatıralarını görmek için listeye eklenmesi gereken bir yer. En ucuz Asya ülkesini keşfetmek için Vietnam vizesi için başvurun ve doğayla, kültürle iç içe bu harika ülkenin güzelliklerine doğru yola çıkın.

vizesiz-ulke

İran

Türkiye’nin yanıbaşında yer alan İran, Ortadoğu ve Asya’nın en kadim ülkelerinden biri. Binlerce yıllık geçmişe sahip Pers kültürünü keşfetmek isteyenler için görülmesi gereken ülkelerden İran, birçok önemli kültürel ve tarihi eser barındırıyor. Farsçanın resmi dil olduğu ülkede para birimi olarak Riyal kullanılıyor. İran Riyalinin Türk lirasına göre uygun seviyede olması, ülke içindeki fiyatların TL bazında makul olması ise İran’ı ucuz ülkeler içine sokuyor. Yurt dışında görülebilecek en ucuz ülkelerden olan İran’da keşfedilecek harika yerler mevcut.

Gülistan Sarayı, Narır el Mülk Camii, Azadi Tower ve Demavend Dağı İran’ın en turistik bölgeleri içinde yer alıyor. Varışta İran vizesi alarak siz de Mezopotamya’nın kültür başkentlerinden İran’ı görebilirsiniz. Euro kullanılan AB ülkelerinde göre ulaşımın, konaklamanın ve yeme içmenin çok ucuz olduğu İran’da sizi harika bir seyahat bekliyor.

Fas

Kuzey Afrika ülkesi Fas, Akdeniz’de uzanan harika sahil şeridi ve renkli kültürü ile görülmesi gereken ülkelerden biri. Fas’ı son dönemde cazip kılan özellikler arasında ucuz olması da yer alıyor. Ortaçağ dönemlerinden kalan tarihi izleri barındıran, surlarla çevrili eski şehir merkezi ile bilinen Fas, yurt dışı seyahatinde en ucuz alternatifler içinde yer alıyor.

Fas’ta görülmesi gereken yerler içinde Kutubiye Camii, Bahia Sarayı, 2. Hasan Cami ve Toubkal Dağı bulunuyor. Faslıların vizesiz girebildiği ülkeler içinde onlarca ülkenin yer alması da Fas dendiğinde ilk akla gelenler içinde yer alıyor. Kazablanka gibi eşsiz mekanların yer aldığı, Akdeniz’in en özel ülkelerinden biri olan Fas mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Fas, İran ve Vietnam dışında Türkiye’den en ucuz gidilebilecek ülkeler içinde Gürcistan, Sri Lanka, Hindistan, Nepal ve Endonezya da bulunuyor. Uçak bileti fiyatları, otel-pansiyon ve hostel konaklama fiyatları bir seyahat öncesinde en çok dikkat edilmesi gereken konular içinde yer alıyor. Buna ek olarak yeme içme, kapıda vize ücretleri gibi detaylar da seyahat öncesinde dikkat edilmesi gerekenlerden.

Editör: Ali Özyiğit