Evinizin içinde birliğiniz yoksa düşmana ihtiyacınız yoktur, zaten o evde huzurlu yaşayamazsınız.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile belki de yakın gelecek tarihimizi çok etkileyecek bir görüşme yapacak.

Rusya’nın bu görüşmeye hazırlanış biçimi şöyle;

Rus Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde 1878 Ayastafanos anlaşmasını koydu.

1877 Osmanlı - Rus Savaşı (93 harbi) sonucunda Osmanlı Devleti doğuda Erzurum’a kadar, batıda İstanbul, Yeşilköy’e kadar Rus ordularının işgaline uğramış, batılı devletlerin araya girmesi ve Osmanlıyı Rus devletinin yutmasını istemedikleri için bir kongre toplanmasını isterler. Sonuçta Osmanlı devletine çok ağır şartları olan ve gurur kırıcı olan Ayastafanos anlaşmasını imzalatırlar.

Yarınki Erdoğan - Putin görüşmesi öncesi Rusların bu günün şartlarının bir hatırlatılması olarak kabul edilebilecek bir görüntünün Rus dışişleri bakanlığı tarafından servis edilmesi kendi açılarından olması gerekendir.

Peki, biz ne yapıyoruz?

Şehidimizin cenaze töreninde bir partimizin başkanı diğer partimizin başkanına elini uzatmıyor.

Devletimizin cumhurbaşkanı görüşmeden bir gün önce, başkanı olduğu partisinin gurup toplantısında Bay Kemalle başladı kendi dışındaki herkesi PKK’lı FETÖ’cü ve vatan haini ilan etti.

Hâlbuki vatan hainliği ile suçladığı milletimizin yarısı.

Bu gün CHP gurup başkanvekili Engin Özkoç basın toplantısı yaptı. Gurup başkanvekillerinin açıklamaları genel başkanların bilgisi haricinde olmaz genellikle, haddi aşan ve hakaretamiz sözler içeren bir açıklama yaptı.

Hâlbuki biz yarınki görüşmeye Dışişleri Bakanlığımızın sitesinde Baltacı Mehmet Paşanın, Katerina ile komutanlık çadırına girişlerini resmeden bir çizim paylaşılmasıyla hazırlanmak isterdik.

Bu zamandaki siyasetçilerimizin toptan değişmesi lazımdır.

Merkezinde millet olan milletin istekleri ile kalbi çarpan onurlu millet evlatlarının siyasetin yönetimine geçmesi gerekiyor.

Zaman geçiyor ve bunlarla kaybediyoruz.