Bitcoin'in ( BTC ) fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF'sini onaylayacağı yönündeki spekülasyonların ortasında 30.000 dolar sınırını güçlü bir şekilde aştı. Hem geleneksel piyasalardaki hem de kripto para piyasasındaki analistler, boğaların yükseliş ivmesini sürdürmesi nedeniyle BTC için daha fazla fiyat artışı bekliyor. Gerçekten de en büyük kripto para birimi, kurumsal yatırımcılardan ve balinalardan gelen talep nedeniyle geçtiğimiz hafta %10'un üzerinde artış gösterdi.

Veriler Bitcoin İçin Daha Fazla Yükselişe İşaret Ediyor

Bloomberg verilerine göre son beş yılda en az bu büyüklükte bir haftalık artış, bir sonraki ayda ortalama %10'luk bir artışa yol açtı. Kripto para piyasasının piyasa değeri, spot Bitcoin ETF onayı beklentileri arttıkça son 24 saatte %2'nin üzerinde arttı. Başta Ethereum (ETH) olmak üzere altcoinler %3’ün üzerinde fiyat artışıyla yükseliş ivmesini sürdürüyor.

Bitcoin Fiyatı 48.000 Dolara Doğru Gidebilir

BTC'nin fiyatı son 24 saatte %3 ve geçen hafta da %10 arttı ve şu anda 30.633 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatin en düşük ve en yüksek fiyatları sırasıyla 29.720 dolar ve 30.951 dolardı. Üstelik en büyük kripto para biriminin işlem hacmi son 24 saatte %20 arttı ve yükselmeye devam ediyor.

kaynak:cointurk news

Editör: Habererk Com