Mağazaların üzerinde, renkli ışıklarla süslenmiş iri levhalarda yazan "bitiriyoruz, kapatıyoruz" kelimelerine aşina olmayan yoktur. "Ticarette her yol mübahtır" düsturu ile olmayan indirime inandırma çabası günümüzün en yaygın kolay para kazanma yöntemlerinden biridir.

İnsanları tüketim çılgınlığına itmek adına süslenen duvarlar ve camlar, pahalı bir malı ucuza aldığına inandırılan tüketiciler ve bu sahtekârlığa dur diyecek bir kanunun olmaması.

AVM ve büyük mağazaların camlarını süsleyen bu pankartlar, insanları lazım olmayan bir eşyayı bile almaya itiyor. Çünkü önüne çıkanın bir fırsat olduğuna inandırılan vatandaş, aynı zamanda kötü ekonomiye karşı da savaş vermek zorunda bırakılıyor. Dikkatli harcama kaygısı ile her seye sahip olma arzusu bu sahtekarlığın önünü açıyor. 

Devlet eliyle durdurulması gereken bu modern dolandırıcılık, her geçen gün insanları içine çeken bir kara delik haline geliyor. 

Bu yöntemle dolandırılan insanların hakkını gözetmek adına, adalet sistemimizin acilen gerekli yaptırımlarla harekete geçirilmesi gerekmektedir. 

Editör: TE Bilişim