Yönetim şekillerini hepimiz biliyoruz. İlkokuldan itibaren az çok okuduk, azda olsa biraz bilgimiz var. Krallık, monarşi, oligarşi, demokratik parlamenter sistem diye çeşitlendirilir.

Türkiye olarak biz, 1923 den beri parlamenter sistem demişiz. Yönetim şeklini bu yönde tercih etmişiz. Sistem, bin yılın bilinen en güzel, en iyi sistemidir. Yarın bir başka güzel sistem bulunur mu bilinmez.

Gel gör ki, bizdeki bu sistem, seçtiğimiz basiretsiz ve öngörüsüz, kendinden başkasını düşünmeyenlerce Milletvekillerine rant aracı haline dönüştürülmüş o, yüce ve saygın MECLİS bizzat parlamenterlerimiz sayesinde tartışılır hale getirilmiştir. Sizlerle bazı ülkelerdeki parlamenterlerin maaşlarını, sosyal haklarını ve ödeneklerini paylaşacağım:

TÜRKİYE                79.814 bin kişi              10.500 Dolar             600                       5.500 dolar         + Her türlü tedavi gideri, uçak, tren yolculuğu, harcırah, yolluk ve ödemeler, kıyak emeklilik, çifte emeklilik, 8.500 TL/aylık emekli maaşı,  kamu mallarından bedava yararlanma ve yakınlarının da aynı şartlarda yararlanması. “Frak GAVUR işidir giymem; Mercedes gavur malı da olsa asla İNMEM” diyen ve yedi göbek sülalene iş+aş ve elçilik kıyağı sağlayan bir parlamenter sisteme sahip olduk. Siz hangi ülkede parlamenter olmak isterdiniz? Yorum sizlerin.

Esen kalınız.