Adamlar, Türkiye Cumhuriyeti'nde milletvekili ama Türk'e ve T.C.’ ye(!) düşman...

Adam, Türkiye Cumhuriyeti'nde büyük iş adamı ama Türk'e ve Atatürk'e düşman…

Adamlar, Türkiye Cumhuriyeti'nde belediye başkanı ama Türk'e ve T.C.’ ye(!) düşman…

Adam, Büyükşehir belediyesi başkanı ama "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım, daha fazla müdahale etmeyelim” demiş…

Adamlar, en iyi üniversitelerimizden ODTÜ’de okumuş, gitmiş Türkiye'nin işgalden kurtardığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı olmuş ama Türkiye'ye karşı…

Adam, hayatının bir döneminde Ermeni tezlerini savunmuş, sonra Ermeni tezlerinin merkezi ülkelerden birine Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyükelçisi yapılmış…

Bu örnekleri;

-Ermenistan'ın başkenti Erivan metrosunda asılı Türk yurtlarını da kapsayan büyük Ermenistan haritası haberini okuyunca hatırladım.

-1979 yılında Halep Üniversitesi koridorunda asılı Türkiye'nin bir kısmını da yutan Suriye haritasını gördüğümdeki tepkime Baas’cı öğrencilerin saldırısını düşleyince hatırladım.

-Azerbaycan'ın işgalci Ermenistan'ı tepelediğini görünce Ermenilerin yanında savaşa koşan PKK/PYD/YPG vd. terör örgütlerine laf etmeden Sevgi Partisinin başkanıymışçasına bir televizyon kanalında güzellikler saçan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı dinleyince hatırladım.

Akıl alır gibi değil, hakikaten bu ne iş?

Bize düşmanları anladık da bu vatanda doğup, bu vatanda doyup, bu vatanda okuyup, bu vatanın nimetleriyle zenginleşip de karşıtlık ne iş?

Sahi;

TBMM'nde yemin edip de Türkiye demeyi ar ederek “T.C.” diyenler ne kadar samimi?

Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmayan ve Türkiye’nin 1974 Barış Harekâtında verdiği şehitler sonrası kurulan KKTC'nde yıllarca Cumhurbaşkanlığı yapanlara ne oluyor?

Belediye başkanlığını yaptığı ve Yunanistan'ın fiili işgali altında kalmış İzmir’de karar, “bir kısım” İzmirlilere bırakılsaydı neler olabileceğini düşünemeyenler ne kadar samimi?

Nobel ödülü sahibi, akli melekesi tescilli Aziz Sancar Atatürk ve Türkiye sevdalısıyken, onun kuzeni olduğunu söyleyen ve Türkiye hesaplaşma defterini hep açık tutanlar ne kadar samimi?

KKTC’nde merhum Rauf Denktaş’ın dışlanması sonrası Mehmet Ali Talat gibi Türkiye aleyhtarlığı, Türkiye hayrına söylemlerinden fazla birisi KKTC Cumhurbaşkanı olabildi. Hele şimdiki ve hafta sonunda yapılacak seçimlerde de Cumhurbaşkanı adayı olan, Türkiye Kıbrıs’tan elini çeksin diyen Mustafa Akıncı’ya ne oluyor?

İngiltere, ABD, Rusya, Yunanistan ve diğer birçok ülke Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakmazken, Türkiye Kıbrıs’a karışmasın diyenler ne kadar samimi?

İster istemez bir soru geliyor insanın aklına, nedir bunların ortak paydası?

Acaba, merhum Atilla İlhan’ın meali ifadesiyle “ah gayri milli sosyal demokratlar ah” demek ve milli olanları tenzih etmek ortak payda cevaplarından birisi olabilir mi?

Bizim ortak paydamız da vatanın her karışına olan sevdamızdır.…

Doğduğumuz topraklar da doyduğumuz topraklar da birdir bizim için…

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun karşımızdaki düşmanın büyüklüğünü ve planını görebilerek her şey Türk için, Türkiye için diyenlere.