Fatih Portakal tepkisinde, "İlahiyatçı prof. olacaksınız, nefret söylemi yapacaksınız! Ne denir böylelerine?" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof.Dr. Melih Bulu'nun rektör atanması sonrası yaşanan gelişmelere yönelik tartışmaları sürerken, yaşanan süreç Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve üniversite genel sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı ve Boğaziçili öğrencileri adeta tehdit eden paylaşımla yeni bir boyut kazandı.

Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alarak, “Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından ikinci bir paylaşım daha yapan Kılıç, "Bu bir şiddet ve nefret söylemi değildir" demiş, gelen tepkilerin ardından ise paylaşımını kaldırmıştı.

Trakya Üniversitesi de Kılıç hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kılıç'a bir tepki de Fatih Portakal'dan geldi. Portakal Youtube kanalındaki konu ile ilgili videosunu, "İlahiyatçı prof. olacaksınız, nefret söylemi yapacaksıız! Ne denir böylelerine?" notu ve "Aklımla dalga geçme" görseli ile paylaştı.

Editör: TE Bilişim