Liposuction Nedir?

Yağ aldırma işleme olarak da bilinen liposuction hareketsiz yaşam ve yanlış beslenme alışkanlıkları sebebiyle bölgesel olarak vücutta gerçekleşen yaralanmaların kesin ve kalıcı bir şekilde yerleşmesi sonucunda yapılan bir ameliyattır. Aslında vücut şekillendirme ameliyat olarak da bilinir. Ancak bu ameliyat zayıflama ya da diyet gibi uygulanan bir uygulama değildir. Özellikle vücudun karın, gıdık, diz, bacak, ense, kalça ya da basen gibi inatçı yağlanma geliştiren bölgelerine yapılan cerrahi bir müdahale eder. Ameliyat zor bir ameliyat olmadığı için normal hayata dönüş süresi oldukça kısadır.

Hangi Durumlarda Liposuction'a İhtiyaç Duyulur?

Vücut üzerinde belirli bölgelerde yağlanmalar fazla görülebilir. Her ne kadar kilo verilse de bu bölgelerdeki yağlanmaların geçmesi oldukça zordur. Karın, gıda, diz, bacak, ense, kalça ve basen gibi bölgeler inatçı yağların bana görüldüğü yerlerdir. Buradaki yağlar diyet ve egzersiz ve geçmediği zaman liposuction işlemine ihtiyaç duyulabilir. İşlemler genel anestezi ya da lokal anestezi altında uygulanabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction ameliyatı herkese aynı şekilde uygulanmaz. Bu ameliyat kişiden kişiye göre değişiklik gösteren özel bir ameliyattır. Her ne kadar kolay bir ameliyat gibi görünse de farklı kişilere farklı yöntemler uygulanmalıdır. Vakum Yardımlı Liposuction, Radyo Frekans Destekli Liposuction, Lazer Destekli Liposuction, Su Yardımlı Liposuction, Güç Yardımlı Liposuction ve Ultrasonik Liposuction farklı teknikler arasında yer alan yöntemlerdir. Her biri birbirinden farklı yöntemler ile yapılsa da aslında temelde aynı şeyi amaçlar. Hepsi bölgesel olarak yağların giderilmesini sağlar.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Zor bir ameliyat olmasa da liposuction ameliyatı öncesinde dikkat edilmesi gereken belirli hususlar vardır. Bu hususlar içerisinde her şeyi detaylı bir şekilde görüşülmelidir. Doktor ile liposuction fiyatları bile detaylıca görüşülmelidir.

Liposuction öncesi hazırlık detaylarında iyileşme süreci, riskler, ameliyat süreci ve sonuçlar doktorla konuşulmalıdır. Aynı zamanda ameliyattan önce kilo kontrolü oldukça önemlidir. Belirli bir kilograma ulaşmak gerekir. Liposuction ameliyatı öncesinde ideal kiloya ulaşmak yapılacak olan ameliyatın çok daha başarılı olmasına yardımcı olur. Ameliyattan önce sigara ve alkol tüketmemek gerekir.

Hangi sebze ve meyveler cilde nasıl etki ediyor Hangi sebze ve meyveler cilde nasıl etki ediyor

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction ameliyatlarından sonra iyileşme sürecine dikkat edilmesi gereken belirli hususlar vardır. Doktorun vereceği ameliyat sonrası bakım talimatlarına mutlaka uymak gerekir. Birkaç gün izin kullanılarak evde dinlenmek çok önemlidir.

Liposuction ameliyat sonrasında kompresyon giysiler giyilmelidir. Bu süreçte diyet yapılmalı ve kişinin bol sıvı tüketmesi gerekir. Ameliyat sonrasında liposuction fiyatları ile ilgili detaylar da konuşulabilir. Doktorla olan randevulara düzenli bir şekilde gitmek de liposuction sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biridir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction ameliyatını herkes gerçekleştiremez. Özellikle kilo vermek isteyen ancak çok kilolu olan kişilere bu işlem uygulanmaz. Çünkü bu işlem kilo verdirme ameliyatı değildir. Genel anlamda kilosunu kolay bir şekilde veren ancak belirli bölgelerde ki inatçı yağları vücudunun atamayan kişilere uygulanır. Yani metabolizma ya da yağ hücrelerinin alımı sebebiyle vücut içerisine yerleşmiş olan yağ kütlelerinden kurtulmak isteyen kişilere uygulanır.

Liposuction Fiyatları

Bölgesel olarak incelmek isteyen ve fazla yağlarından kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği bu ameliyatta liposuction fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Aslında bölgesel yağlanmanın olduğu bölgelere göre fiyat da değişiklik gösterir. Aynı zamanda ek olarak farklı işlemler uygulanacaksa yine fiyatlar değişir. Bu sebeple doktor ile fiyat detayları mutlaka konuşulmalıdır.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editör: İsmail Türk