Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketine rağmen tahtalarını kapatmayan Borsa İstanbul tepkilere neden olurken, depremden sonra yaşanan volatilite artışı ve olağandışı fiyat hareketleri nedeniyle borsada devre kesici devreye girmişti. Bu gelişmelerin ardından işlemler geçici süre ile durdurulurken, Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) yatırımcının merakla beklediği "Borsa İstanbul ne zaman açılacak?" sorusuna cevap geldi.

KAP’tan Borsa ile ilgili gelen açıklamada, “Deprem felaketi sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağandışı fiyat hareketleri nedenleriyle Borsamız Piyasalarının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir şekilde işleyişini teminen, Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliğinin "Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali" başlıklı 33 üncü maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir.” denildi.

BORSA KAPANDI MI, KAÇ GÜN KAPATILDI?

Borsa İstanbul'da dün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,24 puan ve yüzde 0,52 değer kaybederek 4.482,11 puana indi. Kayıplarını artıran endekste düşüşler nedeniyle devre kesici uygulanmış, Borsa İstanbul devre kesicilerin ardından işlemlerin durdurulduğunu, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." şeklinde duyurmuştu.

Editör: Yadigar Hanım